Nazare propune unirea fortelor politice, pentru sustinerea unor proiecte de interes regional

P1080287

Presedintele PDL Braila, deputatul Alexandru Nazare, solicita alesilor locali si nationali ai Brailei sa faca front comun in aceasta saptamana, pentru a convinge guvernantii sa includa in proiectul de Masterplan General de Transporturi obiectivele legate de autostrada Buzau-Braila-Galati si podul peste Dunare din zona Braila-Galati- Tulcea. Nazare a anuntat in plenul Consiliului Judetean Braila ca miercuri, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, va veni la Comisia de specialitate din Parlament pentru a prezenta Masterplanul General de Transporturi. Parlamentarul a explicat ca pana la aceasta data, proiectul legat de autostrada Buzau-Braila-Galati nu este inclus in acest plan, deci nu are sanse de a primi finantare europeana. In acest context, Nazare a cerut ca parlamentarii si administratia locala braileana sa i se alature, pe ultima suta de metri, pentru a sustine un proiect ce “nu tine neaparat de politica, tine mai mult de dezvoltarea judetului Braila”.

“In Comisia de Transporturi din Parlament se va discuta un proiect, proiectul de Masterplan General de Transporturi, proiect pe care eu l-am initiat cand eram ministrul Transporturilor, iar acest proiect are inclusa ruta-Buzau-Braila-Galati-Tulcea-Constanta, care de atunci, din 2012, din mandatul meu, a devenit finantabila pe fonduri europene. Eu vreau sa va semnalez ca daca noi, Braila, indiferent de culoarea politica, nu luam atitudine in urmatoarea luna de zile, cat Masterplanul este in dezbatere, riscam sa nu fim luati in seama. In momentul de fata nu exista niciun proiect care sa include aceasta ruta in analiza, deci la acest moment, Guvernul nostru inca n-a transmis la Bruxelles proiectul care ne priveste atat de mult. Eu nu vreau decat un lucru: sa va mandatati liderii fiecarui grup de aici, din Consiliul Judetean, si impreuna sa construim un punct de vedere comun, pe care sa-l sustinem in comisie miercuri, cand vine si ministrul de resort – si sa obtinem maximul pe care il putem obtine.

Am auzit diverse promisiuni, domnul Ponta spunea ca face autostrada cu garantii de stat, dupa care a venit domnul Sova si ne-a spus ca iar ne face autostrada si pod. OK. Lucrurile acestea, daca nu le discutam miercurea aceasta, daca nu anuntam public, nu se vor intampla si daca nu avem investitii, n-o sa avem locuri de munca. Asa ca va rog foarte mult si liderii de grup, si parlamentarii tuturor sa ne punem la o masa, pentru a discuta acest proiect si sa construim un punct comun de vedere, astfel incat la anul sa avem acest proiect demarat si sa cerem transmiterea cererii de finantare la Bruxelles, pentru finantarea drumului, a podului si a legaturii intre Galati si Braila prin fonduri europene”.