Nazare se crede o floare si chiar e – una de cactus

10014130_597949653632742_64829920_o

Presedintele  PDL Braila, Alexandru Nazare, trebuie sa fi fost un copil tare neastamparat cand era mic si probabil ca a fost disciplinat si cu cate o palma la funduletul dolofan (facem referire la posteriorul sau de cand era copil), fiindca acum are convingerea ca numai cu forta te poti impune si-i poti face pe oameni sa munceasca. De cand a venit in Braila, n-am auzit de la el o vorba buna despre colegii sai, o lauda, ceva; doar acuzatii de tradare, insinuari vizand lipsa de buna credinta, amenintari cu sanctiunea sau excluderea din partid si nu in ultimul rand, indemnul sa-si ia talpasita, pentru cei carora nu le convine stilul sau de conducere.

Acum nu ca am fi noi mari capetenii politice, fiindca nu suntem, si nici ca am da noi lectii despre lidership-ul politic, dar zau ca asta nu ni se pare modalitatea cea mai potrivita sa conduci un colectiv si sa-ti tii oamenii aproape…  Mai ales cand o faci pe Gigi Duru in pauza de cafea dintre doua drumuri de Bucuresti si dai prin Braila doar din doua, in trei saptamani. Nu ca i-ar duce cineva dorul, dar pentru unul care e mai mult plecat, decat venit, e usor deplasat sa le frece ridichea celor care stau aici si sa le dea lectii despre cum trebuie facuta politica in Braila.

Cand a venit in judet, cocotat direct in fruntea organizatiei, intai interimar si apoi printr-un aranjament permanent (desi nici permanentul asta nu va tine o eternitate), Nazare a inceput prin a vorbi despre tradatori, despre oameni vanduti, despre suspiciuni ca unii si altii dintre membrii PDL Braila s-au dat cu dusmanul politic. Apoi a inceput “curatenia” in partid, prin care au fost determinate sa plece sau au fost date afara mai multe persoane. Acum, dupa un an si ceva, la cea mai recenta conferinta de presa, Nazare vine iar cu amenintari, ca cine nu pune osul la treaba in campania pentru prezidentiale, va fi sanctionat sau n-are decat sa plece din partid.

Nu stim altii ce parere au, dar noua ni se pare la mintea cocosului ( bine, nu si la mintea floricelei de nazariche) ca nu asa reusesti sa tii unit un grup de oameni, sa-i aduni in jurul tau si sa-i mobilizezi – prin acuzatii, insinuari cu substrat negativ si amenintari. Dovada ca din PDL  au plecat o gramada de oameni, iar de venit n-a venit decat Simona Draghincescu.

Nazare scuipa (la modul figurat, evident) in urma celor care au plecat, zice ca nu-s asa de multi si nu-s nici asa de buni, ca se poate lipsi de ei, ca e mai bine fara de-alde tradatorii de partid, dar dincolo de aceste declaratii  amare de iubit parasit care zice ca oricum aia era curva, ramane faptul ca oameni care au fost ani de zile in partid pleaca rand pe rand, iar Nazare, venit de un an si ceva, ramane cu replica ponosita ca e mai bine ca se face curatenie. Si ramane faptul ca dupa mai bine de un an de cand a inceput proiectul personal de deratizare in PDL Braila, inca n-a reusit sa termine curatenia. Asta spune mult despre capacitatile de lider politic ale lui Nazare, daca intr-un an de zile n-a reusit sa rezolve nici macar problema salubritatii in organizatia pe care cu onoare o conduce.

Cati mai ai nevoie sa plece, ca sa simti ca ai scapat de tradatori si oameni de rea-credinta, Nazare? O sa ramana macar cineva sa stinga lumina la sediul PDL, in lungile perioade cand tu o sa fii plecat?