Nazare se poarta la PDL ca pe tarlaua proprie

1383516_621761357876083_619235877_n

Presedintele PDL Braila, Alexandru Nazare, nu inceteaza sa ne uimeasca, prin actiunile sale de inalta anvergura politica. Stiti ca va spuneam ca a facut scoli inalte? Sincer, dupa cum il vedem ca se misca in plan local, banuim ca, de fapt, pentru proba practica la cursurile de comunicare a facut figuratie in filmele cu Stan si Bran. Fiindca acela este nivelul deciziilor pe care le ia Mugurasul, in calitate de sef al democrat-liberalilor braileni.

Cel mai recent din seria actelor politice infantile ale lui Nazare a fost sa transmita la Consiliul Judetean o adresa oficiala, prin care anunta ca Silviu Radu a fost exclus din PDL si ca atare, cerea ca acesta sa fie eliminat si din Consiliul Judetean. Acum, e la mintea cocosului (dar trebuie sa fii cu adevarat cocos, nu doar sa te dai cocos) ca odata luata o decizie de excludere, daca statutul si regulamentul partidului prevede ca aceasta poate fi contestata, e de dorit sa astepti sa se depaseasca aceste termene, ca sa mimezi ca i s-au respectat drepturile membrului de partid respectiv. Cum Nazare se crede mare organ, mare, care seman in lume nu are, el nu mai tine cont de statut si de regulament si merge pe principiul “PDL Braila sunt eu”. Nu ca ar crede cineva ca vreo contestatie a lui Radu ar schimba situatia; dar daca statutul zice ca are dreptul s-o faca, lasa-l, frate, sa se bucure si el!

Uneori, ne gandim ca Nazare ar trebui sa se caute la bulb. Nu de alta, dar pentru o floricica ce a crescut (politic) intr-o gradina ce n-a trecut prin cosmarul cooperativizarii, te-ai fi asteptat sa aiba maniere mai democratice. Insa ti-ai gasit: Mugurasul are apucaturi staliniste pur-sange, atat in relatia cu presa, cat si cu colegii sai de partid. Presa are origini nesanatoase, fiindca, in opinia lui, daca il critica, este clar ca e udata la radacina de adversarii lui politici, iar colegii de partid sunt toti potentiali tradatori.

O explicatie pentru naravurile sale dictatoriale ar putea fi aceea ca undeva devreme, in copilaria sa (politica), inainte sa fie plantat in solul de calitatea I din partid, rasadul cu mugurasul lui Nazare a fost uitat intr-un pahar de plastic, undeva in fundul curtii PDL, printre alte rasaduri cu (buze) muscate (de necaz) – si l-a batut grindina in bulb. De-atunci, a ramas cu sechele si cand l-au bagat inauntru, in cercul prospaturilor care aratau bine si puteau fi promovate in sera din fata, deja se resimtea dupa loviturile repetate. Mai tarziu, in perioada de frageda adolescenta (politica), Mugurasul a fost cam alintat si a fost invatat sa primeasca tot ce doreste (inclusiv un mandat de ministru), asa ca a crezut ca totul i se cuvine. Acum, sinceri sa fim, banuim ca sechelele despre care vorbim ar putea avea de-a face si cu folosirea unui ingrasamant natural de o calitate mai proasta  ( balegar) care i-a sufocat adolescenta politica Mugurasului si l-a facut sa tina nasul pe sus prea mult timp, pana a devenit un reflex neconditionat.

De-aia acum, Nazare, invatat sa obtina tot ce vrea, cand vrea, nu poate sa admita ca Viata nu este numai despre ce vrea el si ca nu toata lumea este menita sa stea la picioarele sale. Si tot de-aia se poarta la PDL Braila ca pe tarlaua proprie, planteaza ce vrea, cum vrea, fara sa tina cont de minimele reguli de tehnologie agricola si de rotatie a culturilor. Ba dimpotriva, pentru el, cu cat sunt mai rotite culturile prin parcelele vecine, cu atat sunt mai bune pentru tarlaua lui.

Si-asa a ajuns Mugurasul Nazare sa stea cu fata spre Soare-Rasare, multumit ca e cel mai tare pe tarlaua braileana, satisfacut ca in jurul sau e numai iarba care se inclina dupa cum bat vanturile (lui). El ar vrea sa se creada ca in jurul sau sunt cata frunza, cata iarba, insa noi nu suntem veniti cu pluta pe Dunare si stim ca de fapt, cu Nazare e nevoie de rabdare si iarba dracului – adica tutun. Fiindca am mai vazut noi flori de-astea exotice, carnivore, care s-au dat vedete (politice) pe meleaguri brailene, dupa care, in urma unor rezultate dezastruoase la alegeri, au fugit cu petiolul intre picioare pe unde au vazut cu ochii. Nazare, noi, brailenii, ca tine am mai fumat! Si tot de la PD(L)!

P.S. Petiol = parte a frunzei care sustine limbul si care se prinde de tulpina sau de ramuri; codita. (Dictionarul explicativ al limbii romane)