NEACSU: CRED CA SE FACE O CONFUZIE INTRE PACIENTI SI APARTINATORI, CAND SE AFIRMA CA ERAU 7 PACIENTI INTR-UN SALON CU 4 PATURI

Directorul medical al Spitalui Judetean Braila, Alina Neacsu, declara ca nu este posibil ca intr-un salon sa fie internati femei si barbati, la gramada, asa cum sustine ca s-ar fi intamplat consilierul judetean Vasile Cortez. Neacsu are mari dubii si in legatura cu faptul ca ar fi fost 7 pacienti (un barbat si 6 femei) intr-un salon cu numai 4 paturi, cum spune Cortez, fiindca sectia Medicala – indicata de acesta -,  este una “foarte ordonata”.

Directorul medical crede ca de fapt este vorba despre o confuzie si ca Vasile Cortez  a crezut ca sunt pacienti persoane care erau de fapt rudele celor internati: “Cu salonul de la etajul IV trebuie sa vad ce s-a intamplat, ca asa, poate sa spuna ca si la mine pe sectie stau cate 10 in pat… Numai ca trebuie facuta o identificare clara a bolnavilor si a apartinatorilor; exista ore de vizita, care permit apartinatorilor sa vina in saloane, deci nu putem sa garantam ca acei <<pacienti>> care au fost vazuti erau bolnavi sau erau apartinatori. Ma indoiesc ca la etajul IV exista acea aglomeratie, pentru ca este o sectie foarte ordonata. Eu cred ca este doar o confuzie intre pacienti si apartinatori. Sunt convinsa ca de foarte multe ori se face o confuzie intre pacienti si apartinatori.

In niciun caz nu se amesteca femei cu barbati in salon. Asta in mod cert nu se poate, in mod cert este vorba despre apartinatori care au venit la pacientii care erau internati”.