NECHITA, CATRE CHIRIAC: ATI INJUMATATIT SERVICIUL DE INTRETINERE DRUMURI! CE FACETI, VA DUCETI DVS CU MATURA SI PICAMERUL?

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) este de parere ca Serviciul de intretinere drumuri din cadrul CJ Braila va ramane una dintre promisiuni desarte ale PSD-ului, fiindca nu va functiona niciodata la modul real. Nechita a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a constatat ca la cea mai recenta sedinta CJ s-au taiat cateva posturi din cadrul serviciului amintit, care este inca in formare si despre care se discuta ca va fi gata de actiune in cateva luni.

In acest context, liberalul i-a reprosat presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD): “Ne-ati spus marea cu sarea, ca veti rezolva drumurile judetene. Numai ca atunci ne-ati spus in felul urmator, ca sa ne convingeti: <<Domnule, vreau sa infiintez un serviciu de intretinere drumuri>>. Ati avut o viziune. Noi am fost de acord cu dvs atunci, pentru ca ne-ati prezentat foarte frumos si suna frumos, intr-adevar. Dar bineinteles ca a ramas la stadiul cu taxi-water, cu bacuri peste Dunare… alea oricum nu vor fi niciodata. Alea au fost doar pe vorbe. Ati infiintat serviciul de lucrari de intretinere, dar vad ca a ramas doar pe hartie, ca practic acest serviciu n-o sa mai existe – si-o sa va spun si din ce cauza. Pentru ca dvs atunci ati propus o organigrama, un serviciu care era complet, ca sa poata sa functioneze si astazi, dvs, prin acest proiect de hotarare, veniti si spuneti asa: renunt la functia contractuala de inspector de specialitate debutant, renunt la functia contractuala de inspector din cadrul serviciului lucrari intretinere – toate sunt de la acest serviciu -, la functia contractuala de muncitor calificat… practic, l-ati injumatatit! Ce faceti acum, va duceti dvs cu picamerul – ca am inteles ca va pricepeti, asa ati declarat -, luati alti muncitori, la negru, ce faceti? Pentru ca serviciul asta l-ati trunchiat acum, nu mai exista! Vi se pare normal ca sa faceti acest lucru?

Ne dezamagiti. Vi se pare normal ca acest serviciu sa nu mai functioneze acum? Nu vreti, atunci, daca nu puteti sa functionati, sa renuntam cu totul la acest serviciu, pentru ca va asigur eu ca pana la sfarsitul mandatului, dvs n-o sa faceti nimic cu acest serviciu –  doar daca va duceti dvs cu matura si cu picamerul!”.

Presedintele CJ n-a raspuns la aceste intrebari si nici n-a considerat necesar sa dea vreo explicatie in legatura cu decizia de a renunta la posturile amintite si cu ce are de gand sa faca in continuare cu Serviciul de intretinere drumuri.