Nechita, catre Mortu: Asteptati acordul Prefecturii; maine-poimaine o sa-l asteptati pe-al parohiei, ca poate va ajuta Dumnezeu sa stati in functie pana la sfarsitul mandatului!

P1120295

Seful Directiei Juridice din cadrul Consiliului Judetean Braila, Dumitrel Priceputu, a declarat astazi ca introducerea pe ordinea de zi a sedintei CJ si chiar discutarea proiectului de hotarare initiat de liberali, legat de alegerea unui nou presedinte al CJ, ar fi ilegala, din mai multe motive. Dumitrel Priceputu si-a argumentat astfel opinia, legat de proiectul liberalilor, care ar fi trebuit sa fie introdus suplimentar pe ordinea de zi: “Suplimentarea ordinii de zi se face numai pentru probleme urgente si care nu pot fi amanate pana  la sedinta urmatoare si numai cu votul majoritatii consilierilor judeteni. De asemenea, fac precizarea ca art. 44 din Legea 215/2001 privind administratia publica locala prevede ca proiectele de hotarare inscrise pe ordinea de zi a sedintei CJ nu pot fi dezbatute, daca nu sunt insotite de raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate si raportul comisiei de specialitate a CJ. Pentru acest considerent, nu putem proceda la dezbaterea acestui proiect de hotarare”.

Consilierul Ovidiu Nechita (PNL) a apreciat insa ca alegerea unui presedinte CJ este cu adevarat o urgenta: “Dvs ati spus ca nu vedeti o urgenta. Daca dvs considerati ca nu este o urgenta ca noi sa avem o echipa de trei persoane la conducerea CJ, asa cum prevede legea, adica un presedinte si 2 vicepresedinti, inseamna ca am ajuns foarte rau!”.

Pe de alta parte, Nechita(foto) s-a aratat nemultumit ca presedintele interimar al  CJ, Viorel Mortu (PSD), cere amanarea discutiei despre alegerea presedintelui pana cand Prefectura  va da un raspuns clar cu privire la legalitatea unui asemenea demers administrativ. Ovidiu Nechita a intrebat ce are … caciula cu Prefectura, cand e vorba de alegerea preedintelui CJ: “Dvs ne tot spuneti de Prefectura. Domnule, n-are nicio treaba caciula, cu Prefectura! Prefectura este institutia care dupa ce noi dam o hotarare, da avizul de legalitate. Noi luam o hotarare si abia apoi, Prefectura da avizul, nu inainte! Eu ma mir de ce ne spuneti dvs, ca de jumatate de ora tot invocati Prefectura. Pai Prefectura nu se se poate antepronunta! Noi nu depindem de Prefectura! Ne tot spuneti ca asteptati acordul Prefecturii; pai maine-poimaine o sa asteptati de la parohie, ca poate asa va mai ajuta Dumnezeu sa mai stati in functie pana la sfarsitul mandatului!”.