Nechita, catre Priceputu: Sunteti incompatibil, nu puteti fi intr-o comisie, numai ca sa luati bani de acolo!

P1110167

Nicio sedinta de Consiliu Judetean fara scandal! Pare traditia impamantenita la Consiliul Judetean Braila, unde o sedinta extraordinara cu un singur punct pe ordinea de zi a durat astazi o ora, timp in care consilierii s-au enervat, s-au certat, iar liberalii au si plecat din plen, in mod de protest fata de modul in care se punea problema. Proiectul de hotarare care trebuia analizat si votat astazi se referea la  aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a evaluarii managerilor spitalelor brailene si la constituirea unei comisii de solutionare a contestatiilor managerilor respectivi, in cazul in care acestia vor fi nemultumiti de evaluarea ce  le-a fost facuta. Consilierul Ovidiu Nechita (PNL) a acuzat faptul ca secretarului judetului, Dumitrel Priceputu, s-ar afla in incompatibilitate, in conditiile in care el este membru in Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean – deci are raporturi profesioale cu managerul unitatii amintite, Mihail Iugulescu -, si in acelasi timp, vrea sa fie si membru in comisia care va analiza eventuala contestatie a lui Iugulescu, in cazul in care acesta va fi nemultumit de evaluare. Nechita (foto) a remarcat, ironic, ca il intelege pe Priceputu, ca vrea sa fie membru intr-o comisie remunerata, ca sa ia 700-800 de lei in aceasta calitate, dar i-a spus ca acest lucru nu este corect. In plus, liberalul a cerut sa se aprobe cate o comisie de contestatii pentru fiecare dintre spitalele administrate de CJ (respectiv Spitalul Judetean si Spitalul TBC), nu o singura comisie pentru amandoua: “Nu stiu de ce trebuie sa facem o singura comisie si sa fie aceasta pentru ambele spitale; in varianta in care unul dintre consilieri este incompatibil – chiar daca este de la noi, de la PNL – , ca nu se poate sa vina acolo si sa-si evalueze seful! In plus, nu se poate ca dvs, domnule secretar, care sunteti membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean, sa fiti si in comisia de contestatii; si nu stiu cum de doriti sa va mai bagati in asemenea chestii, avand in vedere ca sunteti incompatibil. Dvs nu puteti fi si in Consiliul de Administratie, si in comisia de contestatii, cu toate ca va doriti foarte mult, pentru ca dvs aveti legaturi cu domnul manager al spitalului. Ca vreti sa o fiti in comisia de contestatii, fiindca e remunerata, va inteleg, ca am vazut ca multi dintre dvs sunteti numai in comisiile unde sunteti remunerati. Haideti sa fim cinstiti, sa punem specialisti acolo si fiecare sa-si faca treaba! Nu de dragul ca iau 7-8 milioane lei vechi la o comisie, ma duc si ma pun si eu acolo! Este jenant! Nu aveati niciun motiv sa va puneti in acea comisie, pentru ca sunteti incompatibil!”.

Dumitrel Priceputu a declarat ca in lege nu este prevazuta niciun fel de incompatibilitate intre calitatea de membru in CA si aceea de membru al comisiei de contestatii, insa daca alesii judeteni considera ca el nu trebuie sa faca parte din acea comisie, pot sa voteze propuna si sa se voteze revocarea sa.

In ciuda protestelor liberalilor, dupa un prim vot care a fost neclar, la care consilierii PSD au votat unii pentru si unii impotriva, s-a luat o pauza de consultari, dupa care s-a decis sa se voteze inca o data, iar majoritatea PSD-UNPR a votat in favoarea mentinerii lui Priceputu in comisia respectiva, cu mentiunea ca daca se va contesta evaluarea managerului Spitalului Judetean, secretarul judetului sa fie inlocuit de un supleant in comisia care va analiza contestatia. In mod de protest fata de aceasta decizie, liberalii au parasit sala.