NECHITA: CINE ISI ASUMA SI CINE VA PLATI PENTRU PIERDERILE DE PESTE 200.000 LEI INREGISTRATE DE ROCREATIV?

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) este de parere ca ar trebui sa raspunda cineva pentru toti banii publici irositi in perioada in care a functionat firma Rocreativ Trade SRL – infiintata in noiembrie 2013 de CJ Braila -, avand in vedere ca aceasta a mers numai in pierdere.

Astazi, cand CJ Braila a inregistrat oficial incetarea functionarii firmei, prin aprobarea dizolvarii si lichidarii voluntare a acesteia, Nechita a intrebat cine va plati toate pierderile respective. Liberalul a amintit si de episodul de la finele activitatii fostului Consiliu Judetean, cand majoritatea detinuta de PSD si aliatii sai a aprobat prelungirea mandatului administratorului Reliana Bogdan si majorarea mandatului acesteia de la 2 ani, la 4 ani, desi firma pierdea bani: “Cine raspunde pentru toate aceste cheltuieli care au fost facute cu Rocreativ, in decursul acestor ani, cine va plati toate pierderile acestea? Cine si le asuma, in primul rand, si cine le va plati, pentru ca ati vazut ca acum un an de zile, s-a propus chiar si 4 ani de zile, majorarea termenului in care sa-si desfasoare activitatea acel manager. Ce s-a urmarit? Este vorba, totusi, de bani publici. Cine isi asuma toate aceste greseli? Pentru ca daca ne aducem foarte bine aminte, acest joc a fost al PSD-ului la momentul respectiv”.

“Eu ma gandeam ca la intrebarea pusa de dvs, tot dvs aveti si raspunsul!”, a spus presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), facand aluzie la faptul ca Nechita a fost consilier judetean si in mandatul trecut, cand s-a luat decizia la care facea referire. Decizie la care, trebuie sa precizam, PNL s-a opus, la vremea respectiva.

“Nu, ca era retorica intrebarea!”, a spus liberalul.

“Pai daca era retorica, va dau si eu o intrebare retorica. Rugamintea mea la dvs: chiar daca aveti declaratii politice, cine va raspunde sau nu va raspunde pentru activitatea sau pentru anumite lucruri, eu zic ca e bine sa le indreptam si impreuna ne-am asumat in acest mandat politic ca incepem sa construim efectiv si sa punem lucrurile pe linia pe care trebuie.”

“De acord cu dvs, ca le indreptam, le indreptam, dar ce facem, ca greselile trebuie sa le plateasca cineva?” a insistat Nechita, fara sa primeasca vreun raspuns concret de la seful judetului.

Precizam ca pierderile Rocreativ au totalizat circa 230.000 ron  (2.300.000.000 lei vechi), in cei trei ani de functionare.