Nechita: In CJ Braila sunt nereguli mult mai mari decat ce investigheaza procurorii DNA acum!

Image5

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) declara ca problemele din Consiliul Judetean Braila anchetate acum de procurorii DNA sunt doar o parte din neregulile care s-au facut in aceasta institutie, in ultimii ani. Nechita, care a condus CJ circa patru luni, la finele anului trecut, spune ca ilegalitatile sunt mult mai grave, iar faptul ca acestea incep sa fie anchetate ii face pe unii dintre angajatii CJ sa paraseasca instututia din proprie initiativa: “Eu va dau exemplu la Maternitate, unde DNA a constatat prejudiciu si ma intreb de unde recuperam noi acest prejudiciu, cine il recupereaza? Ne-am constituit parte civila? E vorba de un prejudiciu care s-a constatat la un moment dat, este pe masa celor de la DNA, dar cineva de la CJ, pana acum, in urma documentelor care au fost trimise, s-a sesizat? Stiu ca pe perioada cat am fost eu vicepresedinte acolo, mi s-au cerut mai multe documente, care au fost trimise la DNA. Probabil ca dupa ce am fost schimbat, lucrurile au evoluat. Acum intrebarea mea este: s-au constituit cei de la CJ parte civila? Au vreo pretentie asupra acestor prejudicii, ca nimeni nu spune absolut nimic? Problemele din urma, care au fost facute de vechea conducere, ce se intampla cu ele, cine raspunde pentru ele?

Lucrurile sunt mult mai grave. Veti vedea pe viitor ca ceea ce verifica cei de la DNA nu este totul. Sunt nereguli mult mai mari in CJ Braila. Eu v-am spus acum doua-trei luni de zile, deci dupa ce am fost schimbat din functie, ca vor fi foarte multi care vor pleca de la Consiliul Judetean Braila. Daca va duceti acum la personal, o sa vedeti ca sunt persoane care si-au dat demisia. De ce credeti dvs ca si-au dat demisia? Eu nu eram Maica Omida, sa ghicesc in bol, sa stiu ca va pleca Popescu sau Ionescu. Si nu ma refer la persoanele care au fost suspendate! Sunt persoane care si-au dat demisia, au plecat, pur si simplu, si e foarte interesant sa aflam de ce.

De la juridic, daca ati vazut, au plecat doua persoane. Eu v-am spus de atunci: ceea ce se intampla in compartimentul juridic nu este ortodox si vor pleca unele persoane. Au plecat doua si acum avem o directie la juridic.  Am vazut, de exemplu, directoarea de la juridic – si ma uimeste foarte mult, pentru ca venea la mine si spunea ca este depasita de situatie, ca volumul de  munca este foarte mare, dar acum vad ca se baga in fel de fel de comisii. Dar la comisia cu programul lapte-corn situatia este stagnata din cauza dumneaei. Pai ce facem, mergem la comisiile unde se plateste si pe celelalte le lasam de izbeliste? Cam asta se intampla in CJ Braila.

Avansari fara evaluari, fel de fel de chestii. La momentul respectiv am spus acest lucru, dar nimeni nu ia nicio masura”.