Nechita: Consider ca sunt de drept presedinte al CJ si am drept de semnatura in continuare

P1090046

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita, a anuntat astazi ca el si colegii sai liberali vor contesta la Prefectura si in instanta hotararea CJ de duminica, prin care i-au fost delegate competente de presedinte interimar numai trei zile. Nechita se bazeaza pe faptul ca o contestatie anterioara, cand consilierii ii delegasera numai o parte din competentele de presedinte, a avut succes in instanta si de aceea crede ca exista sanse ca si aceasta, prin care reclama ca ii s-a dat un mandat limitat, pe o perioada scurta de timp, va avea castig de cauza. Vicele CJ vine cu aceasta contestatie dupa ce, in ultimele trei luni, s-a intamplat de mai multe ori ca prin hotarare de Consiliu, sa i se delege competente de presedinte CJ pe perioade limitate de timp, intre o saptamana si trei saptamani, fara ca el sa aiba ceva de reclamat.

Mai mult, Nechita are senzatia ca daca va depune acea contestatie si se anuleaza hotararea CJ prin care ii erau delegate competente de presedinte interimar timp de 3 zile, el devine “de drept” presedinte interimar, fara sa mai fie nevoie de votul alesilor locali, fiindca celalalt vicepresedinte a demisionat. Liberalul ne-a declarat astazi ca va cere in cursul acestei zile si parerea Prefecturii in aceasta privinta, dar din punctul sau de vedere, chiar daca delegarea de competente obtinuta prin votul consilierilor, prin hotarare CJ, expira astazi la ora 24, de la ora 0:01 a diminetii, el devine “de drept” presedinte interimar CJ si nu mai are nevoie de acordul majoritatii.

Iata, insa, si dialogul pe care l-am avut in aceasta dimineata noi, cei din presa locala, cu vicele CJ Ovidiu Nechita:

„-Din punctul dvs de vedere sunteti de drept presedinte al CJ, de maine?

-Da.

-Si veti actiona in consecinta, veti considera ca aveti drept de semnatura in continuare?

– Da, bineinteles. Sigur ca da – si vom vedea ce este de facut.

-Dar  dvs sunteti presedinte CJ si in opinia majoritatii?

-Da, din punctul de vedere al celor de la PSD, dumnealor considera ca pana astazi sunt presedinte.

-Si va asumati riscul sa semnati documente de maine, chiar daca ar fi ilegal?

-Vom vedea raspunsul, daca este legal sau nu.

-Dar de data aceasta de ce considerati ca deveniti de drept presedinte, ca au mai fost situatii de acest gen si nu ati considerat la fel?

-Pentru ca acea hotarare pe care domnul Avram a semnat-o acum doua zile, cand mi-au dat acel mandat  pana pe data de 3 decembrie, va fi contestat la Prefectura si in instanta si vom vedea. In urma hotararii pe care domnul Avram a semnat-o si au luat-o atunci cu majoritatea consilierilor judeteni, acea hotarare prin care am fost delegat pana pe data de 3 decembrie va fi contestata si in instanta si probabil va produce aceleasi efecte pe care le-a produs si hotararea din data de 5 septembrie”.

Precizam ca potrivit unor surse liberale, dupa ce a analizat situatia impreuna cu consilierii care ii sunt colegi de partid, vicepresedintele Nechita – care este, uneori, de o inocenta induiosatoare – s-a dus astazi la prefectul judetului, Vasilica Vilcu, pentru a-si prezenta punctul de vedere si a intrebat-o daca nu ar fi de acord sa il insoteasca in biroul sau din Consiliul Judetean, ca sa-l ajute sa formuleze contestatiile amintite. Prefectul i-a refuzat invitatia si i-a explicat ca atributiile sale sunt cu totul altele, iar relatia institutionala dintre Prefectura si CJ nu implica un asemenea tip de “ajutor”.