NECHITA, DESPRE CANDEA: SA VEDETI PE INREGISTRARILE SEDINTELOR CA DE LA MUZEU COMPORTAMENTUL UNUI MANAGER – UN OM CRIZAT!

“Luati inregistrarile sedintelor CA de la arhiva si sa vedeti un comportament al unui manager: un om crizat! Veti vedea ce inseamna un om crizat si cum pune problema si amenintari! Si atunci va veti convinge cine este adevaratul Candea” – este solicitarea facuta astazi catre presedinele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), de consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL), membru in Consiliul de Administratie al Muzeului “Carol I”.

Nechita face referire la comportamentul managerului Muzeului, Ionel Candea, care nu ezita sa-si exprime dispretul fata de unii consilieri judeteni si chiar fata de presedintele CJ, despre care este de parere ca ii sunt mult inferiori din punct de vedere al nivelului intelectual, dar si al culturii, in general, si ca atare, considera ca acestia nu au dreptul moral sa-l ia pe el, marele profesor universitar, membru al Academiei Romane, la intrebari – chiar daca acele intrebari se refera la cheltuirea banului public.

Tot in sedinta de azi a CJ Braila, Nechita a vrut sa afle de ce Candea a angajat doua persoane pe postul gestionar custode la Muzeu, cu jumatate de norma, in loc sa angajeze o singura persoana cu norma intreaga:

“Ce face un gestionar custode? Ca sa intelegem noi, cei <<nepriceputi>> si <<prosti>>, cum ne credeti dvs, explicati-ne si noua, pe intelesul tuturor, un gestionar custode ce face la Muzeul Brailei?”

“Nu pot sa va spun”, a raspuns Candea.

“De ce? Eu nu pricep, dar poate colegii mei, <<tampiti>>, cum ii faceti dvs si <<prosti>> si <<incompetenti>>, pricep… Ce face un gestionar custode?

“Pe cine am facut eu, domnule…”

“Domnule Candea, ce face un gestionar custode?”

Dat fiind ca managerul Muzeului n-a raspuns la intrebare, in ciuda insistentelor liberalului, Nechita a cerut explicatii pentru faptul ca desi oficial, sunt doua posturi de gestionar custode la Compartimentul achizitii publice si administrativ din cadrul Muzeului, practic, sunt angajate 3 persoane, fiindca doua dintre acestea lucreaza cu jumatate de norma: “Noi votam ceva si domnul Candea face cu totul altceva. La Compartimentul achizitii publice si administrativ aveti doua persoane gestionar custode”

“Domnule, aia sunt cu jumatate de norma!”, a spus Candea.

“Aici voiam sa ajung! Deci noi astazi am votat intr-adevar ca prostii!”

“Pai cum, domnule? Doua jumatati care fac un post!”, a replicat Candea.

“Dom’le, e nebun?!”, a comentat consilierul Stefan Catalin Iordache (PND), cu referire la managerul Muzeului.

“E o nebunie! Noi am votat, la propunerea dvs, 72 de posturi. Dvs, la Compartimentul achizitii publice si administrativ ne-ati obligat pe noi astazi sa votam doua persoane. Dvs aveti trei! Il aveti pe cel care este de specialitate si inca doua cu jumatate de norma”

“Doua jumatati fac un intreg! Cum vreti sa fac?!”

“Dvs aveti concurs facut pentru jumatate de norma?”

“Da!”

“Noi am votat un post aici, nu doua!”, a mai spus Nechita, in timp ce Iordache  se inchina: ”Doamne…”.