Nechita l-a dat afara pe Avram din biroul vicelui Mija: a inchis biroul cu cheia

5

Lupta intre vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, liberalul Ovidiu Nechita si liderul grupului de consilieri PSD, Ionel Avram, continua cu un nou episod. Dupa ce, zile la rand, Avram a refuzat sa paraseasca biroul de vicepresedinte CJ, desi nu mai detinea aceasta functie interimara, Nechita a gasit solutia sa-l dea afara din spatiul pe care acesta il ocupa “abuziv”: i-a luat secretara si a dat dispozitie sa se inchida biroul cu cheia. Nechita a anuntat astazi ca problema s-a rezolvat si ca “domnul Avram deja isi vede de treburile lui”: “Dumnealui, pana ieri, era in permanenta in Consiliul Judetean, in biroul vicepresedintelui Mija. Incepand de ieri, nu mai este, pentru ca s-a intamplat ceea ce trebuia sa se intample de prima data. Daca va aduceti  aminte, mie, in momentul in care am fost demis in acele trei zile, mi s-a adus la cunostinta oficial, printr-un document semnat de catre Avram, sa parasesc biroul, sa predau toata documentatia, cheile de la masina si telefonul. Acum, eu i-am cerut de doua ori sa paraseasca biroul de vicepresedinte,  dar nu oficial, pentru ca domnul secretar Filote a spus ca se ocupa dumnealui. Greseala a fost a mea, ca trebuia sa semnez acea hartie, cum a facut domnul Avram. Eu am mers pe  buna credinta, m-am gandit ca pe dumnealui chiar il intereseaza ce se intampla cu judetul si chiar mi-ar fi fost de folos, mai ales tinand cont de faptul ca este lider de grup. Dar am inteles cu totul si cu totul gresit… Dumnealui probabil avea o agenda din care citea si controla ce trebuie sa faca angajatul respectiv si daca duce la indepinire sau nu ce i se cere…”.

Intrebat daca, dincolo de faptul ca Avram ii chema la el pe directorii din CJ la el si le cerea informatii – asa cum s-a plans vicele liberal -, social-democratul le dadea acestor directori si indicatii, Nechita a spus: “Eu nu eram de fata, ca sa stiu ce facea, dar din ce am auzit, da, le dadea si indicatii. Si atunci ce am facut: am facut o sedinta cu toti directorii, le-am dus la cunostinta ca nu este normal ce se intampla, dar dati-va seama ca nu ma duceam acolo sa ne tragem de guler, unul cu celalalt! Dar in momentul in care am vazut ca acest lucru nu functioneaza, nu pot sa tin cu forta un functionar sa faca asa cum doreste domnul Avram, asa ca am luat aceasta masura, ca acel birou sa fie folosit in momentul in care vine celalalt vicepresedinte. Adica pur si simplu acea doamna care, de fapt, nici nu este secretara dumnealui – ca era de la o alta directie si era trimisa acolo nu stiu cum, de ani de zile – sa mearga la postul dumneai, pentru care este platita, nu sa fie barmanita la domnul Avram. Nu mi se pare normal”.

Intrebat, mai concret, daca i-a inchis biroul vicepresedintelui Florin Mija – aflat sub control judiciar – ca sa nu mai poata intra Avram, vicele Nechita a explicat ca nu el a inchis biroul, ci functioara care statea acolo, pe post de secretara: “Nu eu i-am inchis biroul, eu i-am spus doamnei ca in momentul in care a plecat, pentru a nu genera discutii, sa inchida biroul, pentru ca biroul, in momentul in care nu este cineva acolo, este inchis si tinand cont de faptul ca vicepresedintele in functie nu este la serviciu, iar secretara nu are pe statul de functii, nu-mi permit, ca si conducator al institutiei, sa iau pe cineva dintr-o parte si sa o las sa faca cafele si sa stea degeaba…”.