NECHITA: LA CJ BRAILA VOM ASISTA LA ABUZ IN FUNCTIE SI INSTALAREA UNOR DIRECTORI CARE NU SUNT COMPETENTI

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) este convins ca numirea noilor director ai CJ Braila, pe cele 4 posturi ramase vacante, se va face nu pe criterii de competenta, ci de alta natura. Nechita a comentat pe o retea de socializare ca daca la nivel central, presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz in serviciu, nu e de mirare ca si la nivel local – mai exact in Braila, liderii social-democrati vor face acelasi lucru. Liberalul face referire, mai exact, la Consiliul Judetean Braila, unde este convins ca presedintele Iulian Chiriac ( PSD) si apropiatii sai vor instala in posturile de directori oamenii lor de incredere, si nu niste persoane selectate pe baza de competenta: MAI ESTE UN PAS … E DOAR O CHESTIUNE DE TIMP!
Daca liderul cel mai mare al PSD este acuzat de INSTIGARE LA ABUZ IN SERVICIU, ceilalti LIDERI DIN TERITORIU vor lua exemplul acestuia si in consecinta vom asista in curand si la BRAILA la ABUZ IN FUNCTIE al celor care ne conduc, PROMOVAND oameni in functii de conducere doar pe criterii numai de ei stiute si nu pe competenta ???!!!
Daca in educatie pot fi numiti directori desi nu au fost competenti sa promoveze examenul, ne mai mira sa fie si la CJ BRAILA NUMIREA CELOR 4 DIRECTORI pe aceleași principii??!! (4, care vor fi de fapt doar 3, pentru ca unul e doar pe hartie si nu va da examen anul asta, sigur 100%)”.

Nechita a ridicat problema celor 4 posturi de directorilor din CJ Braila si la finele anului trecut,  in plenul  Consiliului, cand a acuzat faptul ca acestea vor fi scoase la concurs prin promovare si nu prin recrutare. Liberalul a criticat faptul ca prin aceasta abordare, practic, conducerea CJ refuza sa dea sanse egale tuturor specialistilor interesati, favorizand functionarii publici. Mai exact, la concursurile pentru posturile ocupate prin promovare au dreptul sa participe doar functionari publici (chiar daca sunt din afara institutiei), in timp ce la concursurile unde se face recrutare se poate prezenta orice persoana interesata de respectiva pozitie.

“Toate posturile vacante sunt scoase la concurs prin recrutare, mai putin cele patru posturi. De ce? Daca ne uitam la anexa scrie: director general adjunct la Directia Economica, Directia Juridica. De ce nu sunt tot prin recrutare, daca tot dorim sa avem specialisti? Sunt cu dedicatie? Eu asta inteleg! Daca gresesc, va rog sa ma corectati! Atat timp cat vorbim despre promovare, si nu de recrutare, inseamna ca vreau sa promovez pe cineva din interior! Eu cred ca cel mai bine ar fi ca la aceste concursuri sa poata veni si persoane din afara sistemului. La promovare este directionat doar catre functionari. De ce? Pot veni oameni de specialitate pe aceste posturi. Daca functionarii din CJ vor dovedi ca sunt mai buni, vor intra pur si simplu pe post. Daca se face recrutare, are dreptul oricine, inclusiv cei care sunt vizati acum de promovare. Ne este teama cumva ca vom gasi specialisti mai buni? Daca nu, atunci de ce sa nu facem recrutare? De ce nu se doreste acest lucru? Aici dam de inteles ca este special facut acest concurs pentru promovarea unor persoane!

Ceea ce faceti dvs acum este o bataie de joc la adresa tuturor cetatenilor si a oamenilor care vor sa vina si sa munceasca! Le luati acest drept!”, a declarat la sedinta CJ Ovidiu Nechita, indignat de prevederile proiectului de hotarare amintit.

In ciuda solicitarii liberalilor de a modifica proiectul, acesta a fost aprobat cu majoritate de voturi, singurul PSD-ist care s-a abtinut de la vot fiind vicepresedintele CJ Ionel Epureanu.

Potrivit zvonurilor din interiorul Consiliului Judetean, trei dintre persoanele pe care le-ar avea in vedere presedintele Iulian Chiriac pentru posturile de directori CJ sunt Dragos Croitoru, Nicoleta Lefter si Livia Damian (fosta sefa a Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta a Persoanelor Braila, recent pensionata).

Declaratia lui Ovidiu Nechita din cadrul sedintei CJ, pe aceasta tema, aici: