Nechita nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

53

Daca liderul liberal Ludovic Orban, aflat la Bucuresti, sustine ca stia de mult ca presedintele Consiliului Judetean Braila guverna intr-un stil  discretionar  si a facut abuzuri dupa abuzuri, colegul sau de partid, Ovidiu Nechita, care lucreaza chiar in CJ Braila, avand si functia de vicepresedinte, spune ca n-a avut nicio idee despre modul in care Gheorghe Bunea Stancu a administrat banul public. Intrebat, in cadrul unei conferinte de presa, daca in ultimii doi ani, el n-a stiut despre abuzurile si manevrele ilegale facute la CJ Braila, denuntate de Orban si nici ca era o clientela de partid care se servea din banul public, Nechita a spus senin: “Nu aveam de unde sa stiu, eu am avut alte atributii si… Nu stiam…”. Intrebat daca n-a citit nici presa din ultimii ani, in care s-a relatat despre diverse susiciuni si chiar acuzatii aduse lui Gheorghe Bunea Stancu – care pana de curand, era partener de alianta al liberalilor braileni -, Nechita a spus: “M-ati intrebat daca nu stiam din cadrul CJ, nu din presa”. Vadit incurcat de intrebarile pe aceasta tema, Nechita, care parea ca nu intelege ce se doreste de la sufletul lui, a cerut ziaristului: “Va rog sa intrebati inca o data”, dupa care a explicat ca “erau niste licitatii care isi urmau cursul si nu aveam de unde sa stiu daca s-au facut aranjamente sau nu. Ceea ce vedeati dvs  vedeam si eu”.

Acum sincer, noua ni se pare ca Nechita nu prea vede bine, daca ne spune ca din biroul de vicepresedinte CJ vedea tot atat cat vedeau ziaristii, din afara institutiei… Sau, dupa cum ne bantuia o suspiciune zilele trecute, liberalul nu stie sa citeasca. Nici ziarele, nici documentele de serviciu pe care le are sub nas, in Consiliul Judetean.  Sau n-a avut  c…urajul sa-si bage nasul mai sus mentionat acolo unde nu-i fierbe oala,  atat timp cat Gheorghe Bunea Stancu era prin zona. Dupa cum vedeti, niciuna dintre variante nu-l avantajeaza…

Chestionat, mai departe, daca nici macar atunci cand a citit in presa despre diverse acuzatii nu s-a interesat cat este adevar in ceea ce se scrie si daca l-a intrebat vreodata pe Gheorghe Bunea Stancu despre acele lucruri, el a spus: “Nu stiam daca este adevarat, atata timp cat acuzatiile nu erau certificate, nu aveam cum sa… Din punctul asta de vedere, nu am avut nicio discutie cu domnul presedinte”.

Are dreptate omul, daca acuzatiile nu erau „certificate”, ce … buletinul meu sa-l intrebe pe Stancu?!