Nechita: Nu e important daca ma schimba din functie; pe mine ma intereseaza ca CJ sa functioneze

P1080712

Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita (PNL) a decis sa convoace sedinta ordinara a acestui for pentru data de 27 noiembrie. Dupa ce in luna octombrie nu s-a tinut sedinta ordinara – desi legea cere acest lucru – Nechita a anuntat ca va organiza sedinta la finele lunii noiembrie, fiindca acum “nu a mai fost impedicat de PSD” sa o faca. Nechita admite ca exista riscul ca in aceasta sedinta sa fie eliberat din functie – desi PSD-ul local da asigurari ca inca nu se va intampla acest lucru-, dar spune ca nu-l intereseaza neaparat scaunul de vicepresedinte, ci  buna functionare a Consiliului Judetean: “Astazi este ultima zi in care putem sa convocam sedinta ordinara si o convocam, logic. E normal. Intotdeauna mi-am dorit sa convoc sedinta ordinara, numai ca din cauza ca de fiecare data am fost impiedicat sa faca acest lucru, nu am reusit. Acum intr-adevar, se poate respecta legea si pe data de 27 noiembrie o sa avem o sedinta ordinara.

E mai putin important daca ma schimba sau nu din functia de vicepresedinte CJ; pe mine ma intereseaza ca acest Consiliu Judetean sa functioneze. In momentul de fata, dupa cum bine stiti, exista pe rolul instantei un proces legat de acea hotarare de eliberare a mea din functie votata ilegal in septembrie si pana ce lucrurile nu se lamuresc, nu pot sa ma schimbe. PSD putea sa ma schimbe de foarte mult timp. Puteau sa ma schimbe de prima data, daca domnul vicepresedinte Mija (PSD) isi dadea demisia si puneau pe cineva de-al lor in locul sau. Puteau foarte usor sa faca acest lucru. Jocul acesta murdar la CJ l-au facut cei de la PSD si in niciun caz Nechita”

L-am intrebat pe vicele CJ daca pe ordinea de zi a sedintei ordinare din data de 27 noiembrie se afla si un proiect de hotarare privind desemnarea unui al doilea vicepresedinte CJ – ceea ce ar insemna, implicit, ca  liberalul nu va mai primi atributii de presedinte interimar al Consiliului. Nechita ne-a declarat ca nu are stiinta de asa ceva: “La mine nu a ajuns deocamdata la mapa asa ceva. Eu astazi o sa convoc sedinta si ma pot astepta ca pana la sfarsitul zilei sa apara si un astfel de proiect. Dar tinand cont de faptul ca este o sedinta ordinara, cei de la PSD pot veni oricand cu suplimentarea ordinii de zi chiar in ziua sedintei. Este legal, fiind sedinta ordinara”.