NECHITA: NU PUTEM SA LE STIM PE TOATE! NUMAI DOMNUL CANDEA STIE SI UNDE SE DUCE MANCARIMEA, DUPA CE SE SCARPINA; STIE ORICE!

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) sustine ca ar fi oportun ca CJ sa-si mareasca numarul de reprezentanti in Consiliul de Adminstratie al Muzeului Brailei “Carol I”, iar intre acestia sa nu fie doar alesi locali – cum este acum -, ci si functionari publici, specialisti.

Nechita a explicat ca este nevoie si de specialisti in domeniul economic si juridic, pentru a verifica cu ochiul profesionistului documentele ce tin de achizitiile publice facute de Muzeu, fiindca un consilier nu se poate pricepe in toate domeniile: “Nu putem sa le stim pe toate! Domnul Candea… acum cu tot respectul va spun, dumnealui stie si unde se duce mancarimea, dupa ce se scarpina; stie orice! Eu am propus ca din partea Consiliului Judetean sa faca parte in CA si specialisti pe anumite domenii, acolo unde suntem deficitari la muzeu si in felul acesta, cei care sunt de specialitate ne pot dumiri: <<Domnule, uite, aici este asa, aici este asa>>, pentru ca acolo sunt diferite probleme”.

“Deci luna viitoare o sa aveti la mapa Regulamentul de organizare si functionare al Muzeului, unde puteti sa faceti propuneri in ceea ce priveste componenta Consiliului de Administratie al Muzeului. Si atunci o sa avem si oameni de specialitate pe economic, pe juridic…”, a declarat presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

“Acolo trebuie procurori, domnule presedinte!”, a intervenit consilierul Stefan Catalin Iordache (PND).

“… astfel incat sa putem sa ajutam si in ceea ce este scris in raportul Curtii de Conturi, in partea de proceduri, astfel incat sa fie foarte transparent, sa stim exact unde se duc banii, cum se cheltuiesc, ca sa nu mai aiba nimeni de discutat si mai ales ce, cine aproba, cum aproba si cum se face procesul de achizitie”, a continuat Chiriac.

“Ei isi aproba lucrurile intre ei! Adica atunci cand domnul Candea trebuie sa publice o carte, il pune sef pe prietenul de bere, ca sa nu mai zic <<sprit>> (referire la prof. Viorel Mortu, consilier judetean, angajat al Muzeului Brailei – n.r.); cand are prietenul de la bere sa-si publice o carte, e domnul Candea sef”, a comentat Iordache.

“Nu-i adevarat!”, a intervenit Mortu.

“E, nu-i adevarat! Ce, nu-i adevarat ca beati acolo?! Cum nu-i adevarat?! Pai nu, ca atunci cand se spune despre altcineva ca bea, e OK, dar…”, a mai spus Iordache.

Discutia a continuat cu Nechita, care a revenit la subiectul principal: “Dar stiti care e nedumerirea? Vreau sa va pun o intrebare, ca ceea ce ati spus dvs suna foarte bine si chiar mi se pare foarte corect; in schimb, domnul Candea chiar putin mai devreme a spus ca este ilegal sa propunem 4 persoane in CA”.

“Nu este ilegal! Noi hotaram, consilierii, toate modificarile la regulamente! Haideti sa fim seriosi!”, a raspuns presedintele CJ.

“Iar referitor la prezenta la Muzeu, de aceea v-am spus… Nu am nimic personal cu domnul Mortu, dar va dau acum un exemplu: in momentul de fata, domnul Mortu este prezent si la Muzeu – ca sunteti salariat 8 ore acolo -, sunteti prezent  acum la ore (ca profesor – n.r.) si aici (la sedinta CJ Braila – n.r.). Sunteti un super-om, pe cuvantul meu de onoare! E pentru prima data cand va invidiez!”, a mai spus Nechita.

“Manifesta fenomenul de ubicuitate!”, a ras Iordache.

“Domnule consilier, luati reteta!”, a glumit si Chiriac.

“Domnule presedinte, cum adica sa ia reteta?! Pai e ilegal!”, a mai spus Iordache.