Nechita: O sa ne trezim ca fiecare consilier judetean vine cu juristul lui, ca sa fie sigur ce voteaza

P1090013

Consilierii liberali sunt foarte rezervati, in ultima vreme, cand este vorba despre a avea incredere in viza de legalitate pe care o da secretarul CJ Braila, Nicu Filote. Ei spun ca experienta anterioara a dovedit ca Filote a garantat pentru legalitatea unor proiecte de hotarare care, ulterior, au fost luate in vizor de DNA si pe care anchetatorii le considera ilegale. Ca atare, unii dintre alesii liberali prefera sa se consulte cu alti juristi, ca sa fie siguri ca nu ajung sa dea iar cu subsemnatul la DNA.

Consilierul Vasile Cortez (PNL), spre exemplu,  spune ca nu poate sti ce se afla in spatele unor documente care ii sunt inmanate pentru a le studia si ca atare,  nu poate sti nici ce ilegalitati sunt mascate prin acele acte: “Eu am stat si m-am gandit foarte bine dupa experienta asta cu DNA-ul. Oameni buni, cand se intampla la inceputul lunii sa vedem ce proiecte avem si toti directorii aduc proiectele, la mine, ca si consilier, ajunge brutul, la comisie am in mapa avizul de legalitate, cine a cerut ca proiectul sa intre pe ordinea de zi si proiectul respectiv, care intra in sedinta de Consiliu. Nu pot sa-mi dau seama ce a fost inainte de documentele acelea, ce e in spatele acestor acte…”.

La randul sau, consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) spune: “Multi dintre noi nu cunoastem, nu avem studii juridice. Am inceput sa intrebam juristii si maine-poimaine o sa ne trezim ca fiecare dintre consilieri o sa vina cu juristul lui, ca sa fie sigur ce voteaza, pentru ca la urma urmei, fiecare raspunde individual pentru votul sau. Eu, practic, asta fac de o perioada indelungata, am un jurist cu care ma consult.

Eu nu spun ca domnul secretar nu cunoaste legea, dar una e sa o cunosti, si alta e faci fel si fel de lucruri. Domnul secretar stie foarte clar ce e legal si ce e ilegal. Din punctul meu de vedere, consider ca este un foarte bun profesionist, nu contest lucrul acesta, numai ca nu se vede  acest lucru si in Consiliul Judetean”.