NECHITA: PARTENERIATELE CU REGIUNI DIN STRAINATATE SUNT FACUTE PENTRU CA SEFII DIN ADMINISTRATIE SA SE PLIMBE PE BANI PUBLICI

Unii dintre consilierii judeteni nu sunt deloc incantati de diferitele asocieri ale CJ Braila cu localitati din alte tari, ei fiind de parere ca acestea nu au decat rolul de a inlesni plimbarile sefilor din administratie sau ale unor alesi locali in strainatate, pe bani publici.

Discutia pe aceasta tema a avut loc la cea mai recenta sedinta de plen, atunci cand s-a votat proiectul de hotarare privind aprobarea Acordului de colaborare intre CJ Braila si Raionul Straseni, din Republica Moldova.

Consilierul liberal Ovidiu Nechita a comentat ca acordul prevede, printre altele, “facilitarea participarii sefilor administratiei publice din judetul Braila si raionul Straseni si a conducatorilor institutiilor subordonate administratiei publice locale si a ONG-urilor” la diferite manifestari, ”deci, practic, este facut pentru sefi”. Nechita a amintit ca si in trecut au fost astfel de deplasari, precum cele de la Izmir si din Republica Moldova, “pe banii nostri”, fara vreun rezultat concret pentru judet.

Nominalizat direct printre cei care au efectuat astfel de deplasari, consilierul Viorel Mortu (PSD), a precizat ca a fost in Republica Moldova, la Straseni, cu ocazia Zilelor Eminescu, dar “nu a beneficiat de niciun leu, de niciun fel de diurna de la CJ” si a mers cu o masina “care oricum mergea acolo”. Intrebat a cui era masina aceea, Viorel Mortu a spus ca era a CJ Braila.

Nechita a continuat spunand ca la domeniul economic, Acordul cu Straseni prevede ca “partile doresc sa incurajeze amplificarea continua a cooperarii economice si tehnice”, printre altele, “prin incurajarea schimburilor de materii prime si materiale, masini si echipamente”. In acest context, Nechita a concluzionat: “Adica dvs, dupa ce noi ne-am dat girul, puteti sa dati masinile, pentru ca noi am fost de acord. Sunteti total acoperit! Eu nu pot sa fiu de acord cu asa ceva! Pentru ca daca am citi tot acordul, o sa vedem ca ei nu ne dau nimic. Ce fel de parteneriat e asta? Cand faci o chestie, trebuie sa fie benefica pentru ambele parti!

N-am nimic cu Republica Moldova, ii ajutam! Am crezut ca dvs aveti o viziune, sa veniti cu ceva. Si probabil doriti sa faceti <<Rocreativ 2>>. De ce? Pentru ca spuneti asa: <<incurajarea si sprijinirea crearii unor societati comerciale>>. Vreti sa faceti un nou <<Rocreativ>>? Spuneti! Sunt de acord cu tot ce spuneti, dar intai terminati-va problemele din judet, ca aveti o gramada! Rezolvati-le pe acelea si dupa aceea veniti si mai ajutam si pe altii. Dar deocamdata e vai de mama noastra!”.