Nechita: Propun ca punctul “Diverse” sa fie la inceputul sedintei!

P1090013

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) a venit astazi, in sedinta CJ Braila, cu o propunere de-a dreptul nastrusnica: aceea ca punctul “Diverse”, care se afla la final, pe orice ordine de zi a vreunei sedinte, sa fie mutat la inceput. Nechita a explicat ca in acest fel, liberalii vor sa se asigure ca pot sa-si expuna punctele de vedere in prezenta celorlalti consilieri, fiindca altfel, la finalul sedintei, alesii din majoritate adopta o atitudine sfidatoare si pleaca, iar pe liberali nu-i mai asculta nimeni: “As dori ca <<Diversele>>, daca se poate, se le punem la inceputul ordinii de zi, pentru ca de multe ori, foarte multe lucruri raman nespuse. De foarte multe ori, la sfarsitul sedintei, multi consilieri sfideaza ceea ce vrem sa spunem unii dintre noi si pleaca. Va rog sa propuneti ca <<Diversele>> sa fie la inceputul ordinii de zi. In felul asta, poate reusim si noi sa ne spunem toate problemele. Daca nu, vrem ca la sfarsitul sedintei sa nu mai fim sfidati, sa putem sa spunem ce avem de spus”.

Viorel Mortu (PSD) a fost uimit de o asemenea solicitare: “De  foarte multe ori, primii care au plecat ati fost dvs, liberalii. Inteleg ca aveti chef  de vorba… E o propunere, o punem in discutie, dar este o propunere ciudata, pentru ca… Cum sa punem la inceput <<Diverse>>, domnule?! Dar se poate asa ceva!”.

Nechita a explicat ca este constient ca este o idee neobisnuita, insa a dorit sa atraga in acest fel atentia colegilor consilieri, pentru ca acestia sa ramana pana la finalul sedintei si sa le dea posibilitatea liberalilor sa ridice  anumite probleme pe care ei le considera importante.

Desi pe intreg parcursul sedintei de astazi, consilierilor PNL li s-a cerut sa vorbeasca doar la subiect, la proiectele de hotarare, dat fiind ca restul chestiunilor le vor putea expunne la final, la punctul “Diverse”, cand s-a ajuns la acest punct, presedintele CJ a inchis sedinta, pe motiv ca el “nu mai poate”.