NECHITA: PUNETI GPS PE MASINILE CJ SI ALE INSTITUTIILOR SUBORDONATE! VETI VEDEA CA O SA SCADA CU 50% CONSUMUL DE CARBURANT

Consilierul judetean Ovidiu Nechita (PNL) i-a cerut presedintelui CJ Braila, Iulian Chiriac, sa ia in calcul varianta de a monta aparate GPS pe toate masinile CJ, precum si pe cele institutiilor subordonate, pentru a se asigura ca acestea sunt folosite doar in interes de serviciu. Nechita i-a spus lui Chiriac ca un GPS nu costa prea mult, dar economiile care se vor face cu carburantul vor fi substantiale.

Liberalul este convins ca dupa ce se vor monta aparate GPS,  se va constata ca unele dintre autoturismele care acum consuma circa 100 litri de carburant lunar, vor circula foarte putin: “GPS-urile ar trebui puse pe masini si in felul acesta, vom vedea toata flota Consiliului Judetean, daca consuma sau nu consuma. Este o investitie foarte mica pentru a un GPS, ajunge undeva la 2 milioane-3 milioane lei vechi si va spun eu ca va scade cel putin 50% (consumul de carburant – n.r.).

Am facut o medie: 150 de litri (de carburant – n.r) impartit la 20-22 de zile lucratoare, asta ar insemna cam ceva in jurul a 70-80 de km/zi. Nu stiu daca toate institutiile merg cu masinile din dotare 80 de km/zi, in ideea in care nu prea se deplaseaza in multe locatii. Si atunci, ca sa nu mai fim nevoiti sa va credem pe dvs pe cuvant sau sa ne promiteti, ar fi cel mai bine sa faceti aceasta investitie a CJ la toate masinile pe care le aveti. Nu va fi o suma colosala si pe viitor veti vedea ca in cel putin o luna sau doua luni de zile, se vor amortiza aceste sume pentru GPS-uri si pe viitor o sa vedeti, o sa fiti foarte mirat de faptul ca masinile mai mult stau pe loc”.