Nechita: Reparam acoperisul bisericii, ca sa avem unde sa ne rugam sa nu mai ploua in scoli!

P1090016

O parte dintre consilierii judeteni liberali braileni sunt de parere ca intre a aloca bani publici pentru repararea unei scoli si repararea unei biserici, prioritara trebuie sa fie finantarea lucrarilor la scoala, fiindca este vorba despre copii care invata in conditii improprii.

Consilierul Gicu Mitache a fost primul care a exprimat aceasta opinie, atunci cand presedintele CJ, Viorel Mortu, a cerut votul alesilor pentru alocarea a peste 100.000 lei pentru repararea acoperisului  Bisericii “Inaltarea Sfintei Cruci” din municipiu, lucrare prezentata ca urgenta, fiindca vine sezonul rece si ploua in lacasul de cult. Mitache a declarat ca personal, este mai ingrijorat ca incepe scoala si ploua in multe scoli din mediul rural, decat de faptul ca ploua intr-o biserica din municipiu: “Nu pot sa pun inaintea acoperisului unui copil, acoperisul unei biserici, indiferent la cata credinta s-au intors unii sau altii. Sa fie clar pentru toata lumea! Copiii si scolile, in general, sunt mult defavorizati, in comparatie cu bisericiile!”.

Interventia liberalului l-a iritat pe presedintele CJ, care a replicat: “In scoala de la Salcia Tudor ploua de cativa ani, de cand sunteti consilier, si n-ati facut din asta o problema pana acum! Hai, zau, sa avem simtul masurii!”.

In ajutorul lui Mitache a sarit consilierul liberal Ovidiu Nechita, care i-a spus lui Viorel Mortu: “Aveti dreptate, facem acoperisul bisericii, ca sa avem unde sa ne rugam sa nu mai ploua in scoli!”.