Nechita se joaca de-a Stancu, dar nu-l prinde rolul

P1080713

Desi a avut parte de vreo cateva repetitii cu costume pana acum, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Ovidiu Nechita (PNL), nu reuseste sa intre in rolul de presedinte nici sa-l pici cu ceara! Omul e emotiv si are si intelegerea intuitiva a faptului ca unele lucruri il depasesc, motiv pentru care atunci cand trebuie sa faca fata unui public ostil, se pierde. Iar reactia sa este cea tipica pentru cei care au un complex de inferioritate: incearca sa o faca pe Gigi Duru, dar nu reuseste sa intre in pielea personajului.

Mai nou, Nechita s-a jucat de-a presedintele autoritar astazi, in sedinta Consiliului Judetean, dand avertismente, “chemand la ordin” si chiar amenintand ca-l evacueaza din sala pe consilierul Cristian Ancuta, pentru simplul motiv ca acesta dorea sa ia cuvantul de mai multe ori. Fiindca nu avea replica la comentariile lui Ancuta, iar pe alocuri, acestea atingeau si un subiect sensibil (PNL), Nechita a gasit solutia: sa-i inchida acestuia gura, amenintandu-l cu sanctiuni. Desi are deja niste ani in functia de vicepresedinte al CJ, Nechita inca n-a aflat ca este dreptul consilierilor sa ia cuvantul si sa-si exprime punctele de vedere de cate ori doresc, atat timp cat comentarile lor  sunt la subiect si in termeni civilizati. Conditii pe care Ancuta le intrunea, cumulativ.

Bulversat de o sedinta pe care nu reusea sa o tina in frau, asa cum isi dorea, Nechita ba decidea ca daca un consilier a vorbit o data, nu mai vorbeste si a doua oara, ba anunta ca face lista cu cei care vor sa ia cuvantul, ba se razgandea in secunda doi, daca un alt consilier intervenea indignat si protesta impotriva limitarii dreptului la a lua cuvatul. Molipsit probabil de la noul sau coleg, floricelul Alexandru Nazare, Nechita a parut astazi frunza in vant, inclinand ba intr-o parte, ba in alta, dupa cum “suflau” de puternic in front unii dintre consilieri. Si ca sa-l citam pe insusi Nechita, desi incerca sa joace in rol de presedinte stapan pe sine si autoritar, care tine sub control sedinta, el era, de fapt, dintr-un alt film. Unul de prost gust…