NEDELCU, DESPRE PROTESTUL LUI MARGARIT: AIA DE LA PRIMARIE SUNT CHIAR STUPIZI! UNDE SCRIE CA OMU’ N-ARE VOIE SA PROTESTEZE? TAMPITII, NICI MACAR NU CUNOSC LEGEA!

Directorul Asociatiei ARIN, Codruta Nedelcu, se arata indignata de faptul ca Municipalitatea braileana incearca sa ingradeasca dreptul lui Costel Margarit sa protesteze, ca simplu cetatean, impotriva majorarii taxei de salubritate. Mai exact, Codruta Nedelcu se refera la faptul ca Primaria a refuzat zilele trecute sa-i mai aprobe acestuia desfasurarea actiunii de protest in fata Palatului Administrativ, pe motiv ca e vremea foarte rece si acest lucru ii poate afecta sanatatea.

Chiar daca Margarit nu a renuntat la protest, ci a gasit o alta modalitate de a-si exprima opinia, alergand in fata Primariei – actiune care nu mai are nevoie de nicio aprobare din partea autoritatilor locale -, directorul ARIN comenteaza ca “aia de la Primarie sunt chiar stupizi” si spune ca legea impune obtinerea unei autoritatii in cazul “organizarii si desfasurarii adunarilor publice”, ceea ce nu era cazul lui Margarit, care era de unul singur.

Intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, Codruta Nedelcu scrie: <<Incredibil! Aia de la Primarie sunt chiar stupizi! UNDE anume in L60/1991 scrie ca omu’ n-are voie sa protesteze??!! (TAMPITII, nici macar nu cunosc legea! ea se refera la “organizarea si desfasurarea adunarilor publice”!! CE “adunare” organiza Dl. Margarit? el cu el insusi?)
Sa faca bine Primarul sa-i DEA AFARA pe cei de la “juridic”, ca-s incompetenti! Sau sa se dea afara pe el insusi, ca nu s-a obosit sa cunoasca o lege elementara (apropo: legea incepe asa: “Art. 1. – Libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara nici un fel de arme.”!)
In plus, mai exista si Art. 4: “Primarul municipiului, orasului sau comunei, unitatile de jandarmi competente teritorial si politia locala sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice…”!
Pe de alta parte, si el, fraier! Nu trebuia sa ceara nici o “autorizatie” de la Primarie si de la nimeni, ca sa protesteze! In afara de asta, chiar legea invocata zice (Art. 3): “Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.” Deci chiar daca ar fi “adunare” (ceea ce NU este!!) nici macar nu trebuia declarata! Dashteptii de la Primarie au ramas acolo de pe vremea lu’ Ceausescu, probabil vor sa putrezeasca lipiti de scaune!)
In locul lui, as protesta in continuare, i-as lasa sa-mi de amenda, as contesta-o, NU as plati-o, ei m-ar da in judecata, ar PIERDE procesul si i-as pune pe chestia asta sa plateasca de sa le mearga fulgii!!>>.

(foto – protestatarul Costel Margarit, caruia i s-au alaturat, mai apoi, alti cativa braileni)