Negrescu:Dorim o mai buna comunicare cu cei din diaspora. Sa le comunicam la ce ora se deschid sectiile de votare

Victor-Negrescu01

Comentariu din ciclul “Te doare creierul!”, astazi, la europarlamentarul PSD Victor Negrescu, venit la Braila ca sa-si ajute colegii in campanie electorala, inainte de turul II al prezidentialelor. O alegere de-a dreptul neinspirata din partea celor care l-au trimis pe Negrescu in teritoriu, sa puna “umarul” la mobilizarea electoratului, avand in vedere ca la Braila oricum nu-l cunoaste nici dracu’ – ca sa citam din clasici in viata -, deci nu are nimeni de ce sa se lase influentat de parerile lui, cu atat mai mult cu cat unele dintre acestea pun sub semnul intrebarii fie inteligenta celui care le exprima, fie inteligenta celui care le asculta. Si niciuna dintre variante nu-l avantajeaza. Altfel spus, din ce am auzit noi astazi, in cele cateva minute ale conferintei de presa, Negrescu asta daca  tacea, filosof  ramanea.

Si ne referim la parerile exprimate de europarlamentarul PSD pe tema problemelor aparute la unele sectii de votare din strainatate, unde o multime de romani nu au putut sa voteze, in turul I. Intrebat cum vede rezolvarea acestor chestiuni, astfel incat in turul II, toti alegatorii care vin la sectia de votare sa poata sa-si exercite acest drept, Negrescu a vorbit despre necesitatea unei mai bune comunicari a autoritatilor cu romanii din diaspora. Si  ne-a explicat si la ce se refera solutia “comunicarii”, asa cum o vede el (ati sesizat ca poarta ochelari, deci e clar din prima ca nu vede prea bine…): autoritatile sa le comunice romanilor din diaspora ca sectiile de votare se deschid de dimineata…

“Eu cred ca este important sa reusim sa comunicam mai bine cu  comunitatile de romani care traiesc acolo si daca comunicam mai bine, cu siguranta va fi si o mai buna organizare, in sensul de prezenta la vot. Si va dau un exemplu: eu, in ziua votului, am discutat cu prieteni de-ai mei romani, care traiesc la Paris. La ora 2, ei au mers la vot si au votat fara sa stea la coada. Deci este o problema de comunicare, sa-i informam pe romanii nostri de acolo cand se pot prezenta la vot, ca pot veni mai devreme. Sunt lucruri importante. E adevarat, trebuie sa facem in asa fel – si stiu ca Guvernul depune eforturi pentru a mari numarul de cabine de vot, dar cred ca si o comunicare cu romanii de acolo ar putea sa rezolve problemele, pentru ca au fost aceste situatii in care pe parcursul zilei nu au fost oameni la vot si au venit dupa o anumita ora mai multi si daca comunicam mai bine, cred ca lucrurile se vor putea rezolva”, ne-a spus Negrescu.

Pe bune?! Asa crezi tu?

 Si in caz ca ne intrebati daca Negrescu asta e adevarat, daca exista in viu, sau l-am inventat noi, ca sa avem subiect de articole de presa, va garantam ca exista; e viu, misca si nici nu pare sa-l doara. Partea cu care face politica.