Neintelegerile PNL-PDL Braila raman nerezolvate si dupa vizita Iohannis- Blaga in judet

P1080199

Nu s-a decis inca ce se va intampla la Braila, cu liberalii care au functii in administratia locala, daca trebuie sau nu sa renunte la ele. Este, in esenta, raspunsul dat de presedintii Klaus Iohannis si Vasile Blaga, astazi, la Braila, ziaristilor care au intrebat daca s-a ajuns la vreo concluzie la centru, legat de aceste dispute care blocheaza demersurile pentru fuziunea celor doua organizatii locale. Spunem ca a fost “in esenta”, pentru ca raspunsul a fost mult mai alambicat – pentru a fi evitat.

In cursul intalnirii cu membrii si simpatizantii Dreptei, desfasurata astazi la Casa Tineretului, Blaga a tunat catre liderii organizatiilor judetene PNL si PDL, Catalin Boboc si Alexandru Nazare: “Cum adica azi va intalniti pentru prima data Birourile Permanente Judetene?! Dar ce-ati pazit pana acum? Cam lungi concedii!”.

Intrebat, la conferinta de presa de dupa aceasta intalnire, daca stie motivul pentru care nu s-au intalnit pana acum cele doua conduceri PNL-PDL  si ce parere are despre conditionarea impusa de democrat-liberali celor din PNL, de a renunta la pozitiile de conducere din administratia locala, Vasile Blaga a “balmajit” – ca sa-l citam chiar pe el – un raspuns alambicat, in care a pornit de la situatia din Braila si a continuat vorbind despre chestiuni nationale. Dat fiind ca la prima intrebare pe aceasta tema a evitat destul de stangaci raspunsul, a fost intrebat a doua oara daca personal este de parere ca liberalii trebuie sa renunte la functii, sau nu. Raspunsul?

“Nici intr-un caz  astfel de analize nu le facem in fata dvs. Am suficienta experienta politica ca sa va spun acest lucru, dar garantat vom discuta cele mai bune solutii pentru fiecare judet, nu numai pentru Braila, incepand de saptamana viitoare. Dvs credeti ca daca discutam aceste lucruri, va fac dvs declaratii?! Daca am putut trece peste 7 ani de batalii neintrerupte intre PNL si PDL, incepand din 2007, crunte, daca au putut trece liberalii peste niste lucruri care lor nu le-au placut, ca de exemplu taiarea salariilor, pentru ca au considerat ca s-a incalcat un contract intre un cetatean care a lucrat la stat si stat, am trecut peste toate lucrurile astea si nu ne vom putea uita niciodata inapoi , de aceea, va garantez ca vom avea solutii si la Braila”.

In ceea ce-l priveste, presedintele PNL Klaus Iohannis a fost, ca de obicei, mai concis: “Nu am alt punct de vedere, vom analiza situatia, mai exact, colegii din teriotriu, cei doi co-presedinti vor analiza situatia foarte atent si in cel mai scurt timp sunt convins ca ne vor propune solutii foarte bune”.

“Convingerea” lui Iohannis ca cei doi lideri locali, Catalin Boboc si Alexandru Nazare, vor ajunge la o concluzie comuna vine in conditiile in care pana de curand, declaratiile oficiale ale acestora erau ca nu se pot intelege si ca atare, asteapta o rezolvare de la centru…