Nemulțumiți că plătiți cel mai mare preț din țară la apa potabilă? De la 1 martie a crescut iar tariful apei potabile la Brăila! Acum e 9,66 lei/mc. Să vă fie de bine!

Erați nemulțumiți că la Brăila se plătește cel mai mare tarif pentru apa potabilă din țară? Vă informăm că de la 1 martie 2024 apa potabilă s-a scumpit din nou, iar asta se va vedea în facturile pe care le veți plăti luna aceasta, pentru consumul de apă potabilă de luna trecută.

Dacă până în februarie 2024 tariful apei potabile era în Brăila de 8,87 lei/ mc (exclusiv TVA), din luna martie a intrat în vigoare tariful majorat, astfel încât de acum înainte vom plăti 9,66 lei/mc (exclusiv TVA).

Iată listele cu prețuri/tarife aprobate/ avizate de ANRSC (Autoritatea  Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) pentru serviciile de apă-canal aferente lunii februarie 2024, respectiv lunii martie 2024:

După cum se poate vedea, s-a scumpit și tariful pentru serviciile de canalizare (care la Brăila includ și taxa pe apa de ploaie): dacă până în luna februarie tariful era de 4,84 lei/mc (exclusiv TVA), din martie, suma pe care trebuie să o plătim este 5,27 lei/mc (exclusiv TVA).

Brăila a fost singurul județ din țară în care operatorul de profil (CUP Dunărea SA) a majorat tarifele la apă potabilă și canalizare în luna martie 2024. Sunt județe care au majorat tarifele în luna ianuarie 2024, dar sunt și județe în care nu s-a mai majorat prețurile din aprilie 2022 (cazul SC Nova Apaserv SA Botoșani) sau iulie 2022 (SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani).

Potrivit listelor cu tarifele aferente lunii martie 2024, după CUP Dunărea SA Brăila, în topul național al operatorilor care furnizează cea mai scumpă apă potabilă se află SC Compania de Apă SA Buzău – 9,30 lei/ (exclusiv TVA) și SC Aquavas SA Vaslui – 9,01 lei/mc.

Operatorii care practică cele mai mici prețuri/ tarife sunt: Aquatorontal SRL Timiș -3,52 lei/mc, Apavil SA Râmnicu Vâlcea – 4,99 lei/mc, SC Activitatea Goscom SA Orăștie 5,02lei/mc, Compania de Apă Someș SA Cluj Napoca și Apă Canal Sibiu SA – 5,12 lei/mc.

Pentru cei interesați, vă prezentăm și restul listei cu tarifele la apă potabilă și canalizare  practicate de operatorii din țară, așa cum a fost ea publicată pe site-ul ANRSC.

De asemenea, vă amintim că președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care este și vicepreședinte al ADI „Dunărea”, le-a recomandat brăilenilor care sunt nemulțumiți de tariful exagerat al apei potabile „să bea apa direct din Dunăre”, dacă nu le convine să plătească apa potabilă furnizată de CUP Dunărea Brăila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns