NICU NITA: DORIM CA LEGUMELE DIN ZONA JIRLAU-GALBENU-VISANI SA AJUNGA PE MESELE ROMANILOR INAINTEA CELOR DIN IMPORT

Consilierul judetean Nicu Nita, candidat PSD Braila la Camera Deputatilor, declara ca in domeniul agricol, pentru partidul sau, prioritatile sunt reprezentate de “hrana sanatoasa pentru romani, protejarea fermierilor nostri, angajarea tinerilor in agricultura cu un salariu bun, cresterea exporturilor”.

Potrivit lui Nita, agricultura trebuie sa redevina „unul din motoarele economice, unul din marile motoare de crestere din Romania”: “Chiar daca adversarii nostri politici continua sa atace programul PSD privind agricultura, noi indraznim sa credem in continuare in potentialul agricol al tarii, in fermierii romani si capacitatea lor de a produce hrana mai buna, mai sanatoasa pentru noi si copii nostri.

Ne dorim ca legumele din bazinul Jirlau – Galbenu – Visani, renumite pentru calitatea lor, sa ajunga pe mesele romanilor inaintea celor din import.  De aceea, ne-am propus realizarea unor depozite care sa permita mentinerea acestora in cele mai bune conditii pentru a putea fi comercializate. De asemenea, realizarea unor fabrici pentru procesarea legumelor si de ce nu, a fructelor din zona Insuratei si nu numai, vor contribui, pe langa o valorificare superioara a productiei, la crearea unor locuri de munca permanente, de care zona agricola are atata nevoie. Pentru ca Braila ramane un important centru agricol si pentru ca brailenii au fost dintotdeauna oameni ce si-au iubit pamantul care, la randul sau, i-a hranit pe ei si o mare parte a tarii”.