Nicu Nita: Eu intotdeauna am fost atent ce votez si ce nu votez

P1080987

Consilierul judetean Nicu Nita (PSD) spune ca l-a pus pe ganduri faptul ca saptamanile trecute, mai multi consilieri liberali au fost chemati la DNA, pentru a fi audiati in legatura cu votul dat in proiectele de hotarare privind asocierea CJ Braila cu cluburile sportive HC Dunarea si FC Dunarea. Nita declara ca  in ceea ce-l priveste, a fost intotdeauna atent ce  voteaza in Consiliul Judetean si ca s-a dovedit ca a facut bine, fiindca unele proiecte sunt  destul de delicate si alesii nu au intotdeauna informatii complete.

Social-democratul a dat exemplul proiectului de la cea mai recenta sedinta CJ, privind finantarea clubului HC Dunarea, cand s-a abtinut la vot, pentru ca nu li s-a spus clar consilierilor care sunt  toate firmele care fac parte din asociatia HC Dunarea, pentru a avea garantia ca nu exista vreo incompatibilitate de genul celei care a dus la deschiderea unui dosar penal, in cazul fostului presedinte CJ, Gheorghe Bunea Stancu: “Eu intotdeauna am fost atent ce votez si ce nu votez. De aceea eu m-am si abtinut, de exemplu, la votul privind finantarea HC Dunarea. Adica sunt de acord sa dam niste bani sportului, dar sa fim acoperiti din punct de vedere legal. Eu nu am nimic cu sportul, indragesc orice sport, orice disciplina, dar daca nu am siguranta ca finantarea acestora se face perfect legal, nu votez pentru. Daca se facea, asa cum am spus eu, un club al Consiliului Judetean, cu mai multe discipline sportive, atunci puteam sa dam bani linistiti, fara sa fie suspiciuni ca de fapt, i s-au dat bani lui X sau lui Y.

Ati vazut ca eu am cerut sa ni se spuna si noua cine sunt actionarii la HC Dunarea. Bun, 60% are Consiliul Judetean, nu stiu cat mai are Primaria, dar restul, din spate, ca sa zic asa, cine sunt aia? Pentru ca sunt bani, 18 miliarde de lei vechi, in conditiile in care handbalul la Braila e zero, numai bataie mananca. Cum sa dau eu, CJ, 18 miliarde – fara TVA -, plus 10 miliarde, Primaria ?! Pai astia sunt bani multi, oameni buni! Ce fac acesti 11 sportivi, cati sunt ei, cu antrenor, cu restul, ce fac cu acesti bani? Bun, le dam, dar hai intai sa facem un contract cadru cu ei, ca sportivul sa si-l asume si sa stie ca daca va castiga meciul, i se da o suma, daca pierde, nu. Pai asa cum e acum, invingi, nu invingi, iei aceiasi bani! Nu mi se pare normal.

Sunt foarte multi bani dati in unele locuri si eu sunt de acord sa ne asumam responsabilitatea, dar sa o facem incepand de la secretarul Filote, de la directorul economic”.