NICU NITA: PROGRAMUL PSD PREVEDE CA IN JUDETUL BRAILA SA FIE REABILITATE ANUAL CEL PUTIN 150 KM DE DRUM JUDETEAN

Consilierul judetean Nicu Nita, candidat al PSD Braila la Camera Deputatilor, sustine ca dezvoltarea regionala echilibrata, eliminarea decalajelor si un sistem eficient de gestionare a tuturor drumurilor nationale sunt esentiale pentru dezvoltarea transportului rutier la un nivel de accesibilitate si siguranta corespunzator, atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ. Nicu Nita declara ca PSD sustine dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, constructia unei retele eficiente de autostrazi, drumuri expres, sosele, care sa poata face legatura intre regiunile Romaniei si intre Romania si alte tari.

Potrivit consilierului judetean, pentru judetul Braila, aceasta va insemna „implementarea masurilor cuprinse in Master Planul de Transport, respectiv pentru  dezvoltarea si modernizarea drumurilor Braila – Buzau, Braila – Focsani, Braila – Tulcea – Constanta, inclusiv prin construirea podului peste Dunare.

De asemenea, programul PSD privind infrastructura de transport vizeaza masuri pentru integrarea zonelor periurbane pana la limita de acces  in marile orase, caile de acces efectiv in interiorul acestora, precum si modernizarea strazilor din toate localitatile. Astfel, municipiul Braila va dezvolta un amplu proces de asfaltare a tuturor strazilor din cartierele orasului, dar si de reabilitare si modernizare a principalelor artere de acces in municipiu (Calea Galati, Ramnicu Sarat, Soseaua Focsani, Soseaua Baldovinesti, trecere bac Smardan), program inceput in timpul guvernarii PSD (asa numita ordonanta Dragnea). Programe similare vor dezvolta, cu ajutorul Consiliului Judetean, orasele si comunele din judetul nostru. Aceste masuri vor conduce si la integrarea zonelor mai putin dezvoltate prin accesul mai usor catre zonele dezvoltate economic, catre spatiile in care isi desfasoara activitatea diverse institutii ale statului, dar si acolo unde se afla scoli, spitale, spatii comerciale, terminale de transport, etc.

Prin accesarea finantarii pe programul european 2014 – 2020, in judetul Braila se va reabilita si moderniza integral drumul judetean care uneste DN23 cu DN 21, respectiv pe relatia Gulianca – Racovita – Gradistea – Sutesti – Ianca – Bordei Verde – Viziru. De asemenea, vor fi reabilitate anual minim 150 km de drum judetean, ceea ce va permite un acces rapid catre drumurile nationale si autostrazi si implicit, catre intreaga tara.

Cu o guvernare PSD, judetul Braila se va prezenta in 2020 cu o infrastructura moderna, care sa poata satisface necesitatile de transport ale brailenilor si ale celor care tranziteaza judetul nostru”.