Nicu Nita: Sediile Politiei din Braila nu au mese, nu au scaune, iar unele nu au nici WC

P1100451

Consilierul judetean Nicu Nita (PSD) este ingrijorat de conditiile precare in care muncesc politistii braileni. El spune ca in diverse contexte, a ajuns sa vada mai multe sectii ale politiei, atat din municipiu, cat si din mediul rural si si-a pus mainile in cap, cand a constatat ca oamenii legii nu au birouri, nu au scaune si in unele cazuri, posturile de politie nu au nici macar un grup sanitar. Nita a propus in plenul Consiliului Judetean sa se gaseasca o cale de a ajuta Inspectoratul Judetean de Politie, insa a primit replica de la colegul sau liberal Ovidiu Nechita, membru in  Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP), care a fost de parere ca situatia nu este nici pe departe atat de dificila, in sediile politiei.

“Sa-l intrebam pe domnul Nechita, care este in ATOP, ce masuri a luat ca sa-i ajute cu ceva pe politisti. Pentru ca eu am fost in sediile de politie din municipiu si judet si stiu cum arata. Nu au mese, nu au scaune,  birourile sunt sub orice critica! Politia din Faurei nu are WC, se duc in fundul curtii, pe langa garduri, in camp, sau prin jurul cladirii! Nu se poate asa ceva! Unde traim!? Eu am cerut in sedinta de Consiliu Judetean sa gasim o solutie prin ATOP, prin ce se poate, sa ajutam Politia – legal, sa fie clar, nu vorbesc de lucruri ilegale! – sa le cumparam calculatoare, sa le cumparam mobilier, ca n-au scaune ca lumea, n-au pe ce sta! E jale! Si nu ma refer numai la ce e la posturile din mediul rural, chiar in municipiu, sediul din Calea Galati, ca sa nu mai zic de cladirea veche din Ana Aslan! Aici, in municipiu, in sediul din Calea Galati au o singura toaleta la nu stiu cati politisti, se duc acasa oamenii, ca sa merga la WC. E jale! Iar la sediile din commune e si mai rau, acolo saracii politisti din banii lor au mai facut cate ceva.  Hai sa facem ceva, sa iesim din aceasta situatie!”, a spus Nita.

Consilierul PSD este indignat de faptul ca Nechita i-a reprosat ca este “dezinformat” in legatura cu situatia din sediile Politiei din judet, cu atat mai mult, cu cat liberalul ar trebui sa stie mai bine aceste lucruri, in calitate de membru ATOP: ”Ma asteptam de la domnul Nechita, care este in ATOP, sa spuna <<Da, domnule Nita, aveti dreptate, haideti sa vedem noi, consilierii judeteni, sa gasim o solutie!>>, ca nu cred ca era o problema sa se dea 10 mii de lei pentru Politie, ca sa se cumpere astfel de lucruri de stricta necesitate”.

Consilierul social-democrat este de parere ca cea mai buna varianta de lucru, pentru a se lamuri dilema legata de starea in care se afla in sediile Politiei, atat in municipiu, cat si in judet, este o deplasare la cateva dintre acestea, unde presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu, insotit de Nita, sa constate cu ochii lui situatia din teren.

Propunerea consilierului judetean privind sprijinirea Politiei judetene a ramas deocamdata fara un raspuns oficial, conducerea CJ urmand sa caute o cale legala prin care sa poata fi facut acest lucru, in cazul in care se va dovedi ca IPJ are nevoie de ajutor.