NICULAE: IL INVIT INCA O DATA PE PRIMARUL DRAGOMIR SA FACA PARTE DIN ECHIPA CARE VA PREZENTA PROIECTUL“DESCOPERA STADIONUL DE ATLETISM” LA “NOVEMBARH”

Omul de afaceri Cristian Lucilius Niculae si-a propus sa mobilizeze societatea civila si in baza unui parteneriat cu Primaria, sa reuseasca scoaterea stadionului de atletism de sub buruieni si transformarea acestuia intr-o baza sportiva unde sa se desfasoare competitii la nivel national si chiar international.

Niculae spune ca initial, tot ce si-a dorit a fost sa curete pista de atletism de vegetatia care o acoperise si totul a inceput acum 3 luni, cand s-a dus de unul singur la stadionul de atletism, cu o drujba, o motocoasa, o roaba, lopeti si niste greble, si s-a apucat sa taie crengile unui copac care acoperea ghereta unde in trecut se dadeau bilete. El a avut surpriza sa i se alature oameni care treceau prin zona, care l-au vazut muncind si s-au oferit sa-l ajute. In decurs de o luna, in acest fel, au participat la curatirea zonei circa 80 de voluntari care, dincolo de munca fizica, au facut o cheta si au dat si bani, pentru a se inchiria un utilaj care sa curate pista de jur imprejur.

Potrivit lui Niculae, eforturile acestor oameni, care au fost popularizate pe o retea de socializare, au facut sa li se alature si persoane care aveau legatura cu fenomenul sportiv, precum Sorin Panait, care coordoneaza proiectul “Primii pasi in atletism” si care i-a cautat din proprie initiativa si apoi le-a facilitat o discutie cu presedintele Federatiei Romane de Atletism (FRA), Florin Florea. Mai apoi, Florea a vizitat personal stadionul de atletism, pentru a vedea la fata locului care este situatia: “Domnul Florea a venit la Braila impreuna cu un consilier tehnic, ca sa masoare stadionul, sa vada daca se poate face ceva din acest stadion. Si da, se poate: ne-a dat o propunere de amenajare, ne-a explicat ca acest stadion are toate caracteristicile tehnice pentru a deveni o arena de competitie la cel mai inalt nivel international si ca daca se va face asa ceva la Braila, acest obiectiv se va autofinanta, adica va putea dezvolta activitati care vor face de asa natura, incat investitia sa se poate recupera”.

Dupa ce au anuntat pe retelele de socializare si aceasta colaborare cu FRA, cei implicati in proiect au fost cautati de cativa arhitecti dornici sa se implice, intre care Horia Bejan, care lucreaza in Bucuresti, care are un doctorat in infrastructura sportiva si care le-a propus sa faca din Campania “Descopera Stadionul de Atletism” un subiect la HACKATHON-ul ANUAL al arhitectilor din Romania, “NOVEMBarh”, ce va avea loc pe 24 noiembrie in Bucuresti. Potrivit lui Niculae, “este vorba despre un maraton de brainstorming unde vor veni 300 de persoane, care vor constitui 30 de echipe in jurul a 30 de teme. Din aceste 300 de persoane, 200 sunt arhitecti. Noi vom fi acolo si ne-am propus sa demonstram, printr-un studiu de fezabilitate – am inteles ca in administratie se cheama DALI – cat costa sa faci acest stadion, cu ce resurse si cum se intorc banii investiti. Timp de 16 ore, noi vom lucra acolo la aceste proiecte, in cadrul unui brainstorming. La sfarsit, timp de 2 ore, cele 30 de echipe isi prezinta concluziile in plen si din alte echipe pot veni oameni care sa se implice in finalizarea proiectului tau”.

Conducatorul echipei care va participa la aceasta manifestare cu proiectul “Descopera Stadionul de Atletism” este arhitectul Horia Bejan, iar alaturi de el se vor afla, printre altii, arhitectul Roxana Dragomir (care este braileanca), Cristian Lucilius Niculae, Constantin Teodorescu, Nicol Mincu.

In acest context, Niculae spera ca primarul Brailei, Marian Dragomir, sa accepte sa faca parte din echipa respectiva, ca un semnal clar ca proiectul este sustinut si de administratia publica. Omul de afaceri spera ca edilul sef sa raspunda acestei solicitari pe care i-a facut-o prima oara luna trecuta, in numele grupului care se ocupa de proiect.

Niculae a precizat ca terenul propriu-zis ii apartine Municipalitatii, iar Ministerul Tineretului si Sportului este proprietar pe amenjarile din acea zona – pistele si vestiarele -, insa acest lucru nu este de natura sa-l impiedice pe edil sa sustina demersul grupului care se ocupa de proiectul “Descopera Stadionul de Atletism”. In plus, Niculae a explicat ca nu are nimeni pretentia ca Dragomir sa stea la “NOVEMBarh” 16 ore, ci doar sa participe la prezentarea finala.

Omul de afaceri a mai declarat ca i-a facut acesta solicitare primarului Brailei la intalnirea din 1 octombrie, care a avut loc chiar in biroul edilului, iar acesta i-a promis ca il va suna in cursul saptamanii urmatoare, ca sa discute concret pe acest subiect si sa-i dea si un raspuns. Potrivit lui Niculae, Marian Dragomir nu l-a mai sunat si discutia promisa nu a mai avut loc. In acest context, Niculae il invita inca o data – de data aceasta, public – pe primar sa faca parte din echipa care va prezenta proiectul “Descopera Stadionul de Atletism” pe 24 noiembrie, la “NOVEMBarh”.