Ninsori, viscol si drumuri blocate in judetul Braila

 

Image1

 

Iarna si-a intrat cu adevarat in drepturi, astazi, si la Braila. Pe drumurile din intreg judetul s-a circulat greu din cauza ghetii si a sulurilor de zapada, iar vantul, care a batut cu circa 80 km/h si a spulberat zapada, a facut ca pe portiuni de kilometri intregi, vizibilitatea sa fie aproape de zero.

In cursul zilei, au fost blocate mai multe drumuri judetene (DJ 202 D sectorul Gradistea – Racovita, DJ 221 sectorul Sutesti – Ianca, DJ 203 sectorul de drum Galbenu – Jirlau – Faurei – Ulmu – Vultureni si sectorul Zavoaia – Însuratei, DJ 203 A sectorul Galbenu – Visani, DJ 203 T sectorul Visani – Jirlau,DJ 203 R sectorul Batogu – Ionesti – Liscoteanca, DJ 211 B sectorul Mihai Bravu – Victoria – Baraganul – Tataru, DJ 211 C sectorul Ciocile – Coltea – Tataru, DJ 211 D sectorul Rosiori – Florica – Coltea, DJ 211 sectorul Tataru – Rosiori.

In toate aceste zone s-a actionat cu utilaje pentru deszapezire. Au fost deblocate din trafic 15 persoane si 5 autoturisme, pe raza urmatoarelor localitati: Bordei Verde (3 auto cu 9 persoane), Filipesti (1 auto cu 2 persoane), Sutesti (1 auto cu 4 persoane);

De asemenea, DJ 211, pe sectorul Oprisenesti – Bordei Verde si  DJ 211 A sectorul Bordei Verde – Viziru au fost inchise, preventiv.

Trenul Interregio 5106 a fost oprit pentru cateva ore in Gara Faurei, din cauza problemelor aparute la calea de rulare, pe sectorul de cale ferata Faurei – Buzau. Acesta a pornit din nou la drum, catre Buzau, la ora 15.25.

Din cauza conditiilor meteo dificile, incepand cu ora 17.00, autoritatile au inchis drumurile nationale DN 22 Braila – Ramnicu Sarat si DN 23 Braila – Focsani pe teritoriul judetului Braila, ca masura preventiva.

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a instalat filtre de informare a participantilor la trafic doua la iesirea din municipiul Braila si in localitatile Ianca, Oprisenesti,  Surdila Greci, Sutesti, Olaneasca si Gradistea.

La ora 13, nu era alimentata cu energie electrica localitatea Baraganu, iar pana la ora 17, au ramas fara curent electric si localitatile Surdila Gaiseanca, Faurei Sat, Bratesu, Rosiori, Tataru si partial, orasul Faurei. Se actioneaza cu 20 de echipe ale Electrica pentru remedierea defectiunilor.

La centrul de asistenta si gazduire a persoanelor fara adapost de pe str. Rm. Sarat nr. 115 se aflat astazi 57 persoane.