Nistor: In 6 luni, nu s-a miscat nimic in vederea aplicarii Legii irigatiilor, promulgata anul trecut

13062353_1730021533949891_276531478491403479_n

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor este nemultumita de modul in care Guvernul Ciolos ignora atat problemele din agricultura, cat si motiunea simpla pe agricultura votata zilele trecute in Camera Deputatilor. Marioara Nistor spune ca premierul Dacian Ciolos “trebuie sa gaseasca o alta persoana competenta si capabila sa conduca Ministerul Agriculturii” si sa  se asigure ca este pusa in aplicare Legea irigatiilor: “Saptamana trecuta, Camera Deputatilor vota in favoarea motiunii simple depusa impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. De atunci si pana astazi nu a existat nicio reactie din partea Guvernului, sau a premierului. Votul parlamentarilor trebuia sa fie un semnal pentru guvernanti ca lucrurile nu mai pot continua in actuala maniera la minister. Din nefericire, la Guvern e liniste si pace, in vreme ce fermierii inca asteapta un semnal ca vor primi subventiile pentru acest an, inca asteapta sprijin din partea ministerului pentru a accesa fonduri europene.

Dupa ce timp de trei ani am reusit sa castigam pariul cu agricultura, in sensul de a plati subventii la timp, de a avea crestere pe zona de agricultura, in 2015 deodata, pur si simplu, s-a distrus – in sase luni – ce a reusit guvernul din care am facut parte in trei ani. Orice prelungire artificiala in ceea ce priveste platile pentru fermieri le-ar ingreuna situatia oricum foarte dificila. De aceea, premierul trebuie sa vina cu solutii concrete la problemele din acest domeniu. Dacian Ciolos trebuie sa gaseasca o alta persoana competenta si capabila sa conduca Ministerul Agriculturii.

Insa, ceea ce mi se pare si mai grav este ca nimeni nu mai vorbeste despre situatia infrastructurii de irigatii. Actualul ministru al Agriculturii a abandonat cu totul proiectul de refacere a sistemului de irigatii. In 6 luni nu s-a miscat absolut nimic in vederea aplicarii Legii irigatiilor promulgata de presedinte anul trecut in noiembrie. Nu exista nicio scuza din partea guvernantilor pentru intarzierea acestui proiect atat de important”.