Nistor: Aderarea Republicii Moldova la UE va crea o linie continua de dezvoltare intre Bucuresti si Chisinau

3ungheni  2ungheni

Presedintele UNPR Braila, deputatul Marioara Nistor, a participat  la finele saptamanii trecute, la punctul vamal Ungheni – Iasi, la reeditarea podurilor de flori care au avut loc la inceputul anilor 1990. Potrivit unui comunicat dat publicitatii, Marioara Nistor a condus o delegatie de peste 50 de membri UNPR din Braila si a facut parte, alaturi de oficialitatile locale iesene, din Comitetul de primire a reprezentantilor din Republica Moldova.

„Am trait emotii puternice la evenimentul ce a avut loc la punctul de trecere a frontierei dintre Romania si Republica Moldova de la Ungheni – Iasi. Am asistat la un nou moment istoric pentru poporul roman, la reeditarea podului de flori de peste Prut organizat la inceputul anilor 1990, atunci cand romanii cunosteau delimitarea de Uniunea Sovietica si vedeau la orizont posibilitatea reunificarii. A fost o experienta de neuitat, care a avut o incarcatura emotionala de nedescris”, declara Marioara Nistor.

Deputatul UNPR apreciaza ca aceasta manifestatie a reprezentat inca o dovada a faptului ca “locuitorii teritoriului aflat intre Prut si Nistru simt romaneste, gandesc romaneste si isi doresc un drum comun cu fratii lor din Romania”. In acest context, Nistor considera ca „rolul nostru, al celor din Romania, este acela de promotor si de catalizator al deschiderii Republicii Moldova catre spatiul economic si cultural european, pentru a tese astfel, impreuna, acea retea capabila sa ancoreze viitorul in Europa unita al tuturor celor care traiesc aici. La acest moment, in Republica Moldova se contureaza o identitate europeana, dar si o reafirmare a identitatii romanesti, care, impreuna, vor da mai multa forta in procesul de integrare pe care s-a inscris. Apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana nu reprezinta decat un pas firesc spre normalitate si dezvoltare. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana, dezvoltarea impreuna a tarilor noastre, va conduce in final nu doar la un pod simbolic de flori, ci la o linie continua de dezvoltare intre Bucuresti si Chisinau”.