NISTOR: CRISTIAN ANCUTA VA CANDIDA PE LOCUL 1 PE LISTA PMP PENTRU SENAT. ERA NEVOIE DE UN SUFLU NOU

Conducerea PMP Braila a finalizat astazi listele pentru alegerile parlamentare, iar maine le va depune oficial la Biroul Electoral Judetean.

Presedintele PMP Braila, deputatul Marioara Nistor, a declarat pentru MD Press ca s-a luat decizia ca pe locul 1 pe lista PMP pentru Senat sa fie Cristian Ancuta, fost consilier judetean (fost PNL, fost independent, fost ALDE), care in vara a fost ales consilier local in comuna Vadeni. Ca urmare a faptului ca in urma cu cateva zile, Ancuta a decis sa paraseasca ALDE, pentru PMP, acesta isi va pierde mandatul de consilier.

Marioara Nistor ne-a declarat ca “a fost o decizie agreata si de organizatia judeteana, dar si de forurile centrale” si a explicat ca s-a hotarat sa fie plasat pe locul 1 pe lista Cristian Ancuta, dat fiind ca prim-vicepresedintele PMP Braila, Viorel Botea, “n-a fost hotarat” daca vrea sa candideze pe locul 1 sau nu. Pe de alta parte, Nistor ne-a spus ca si ea, dar si Botea, considera ca e mai bine pentru organizatie “sa aiba un suflu nou” pe liste.

Presedintele PMP Braila ne-a mai informat ca pentru alegerile parlamentare, in varianta definitiva, sunt urmatoarele:

*la Senat: George Cristian Ancuta, Viorel Botea (profesor, fost inspector scolar general), Virginia Stancescu (viceprimar al orasului Faurei), Tudorel Gasca (primar al comunei Racovita).

* la Camera Deputatilor: Marioara Nistor (deputat), Ionel Adetu (om de afaceri),  Coman Sarafolean, Emilian Dumitru (inginer), Virginia Koler (inginer), Gabriel Silviu Botea (inginer, consilier local in comuna Maximeni), Ionut Tiparu (inginer).