Nistor: Legea votului prin corespondenta e principala garantie ca toti romanii isi vor putea exprima optiunea

P1100953

Parlamentarul UNPR de Braila Marioara Nistor saluta adoptarea in Camera Deputatilor  a Legii votului prin corespondenta, dupa ce aceasta a fost votata, zilele trecute, si de Senat. Intr-un comentariu postat pe o retea de socializare, Marioara Nistor apreciaza ca adoptarea Legii votului prin corespondenta reprezinta “principala garantie” ca toti romanii isi vor putea exprima optiunea la alegerile viitoare: “In acest caz, vorbim de un proiect asteptat de romanii aflati in strainatate, dar si de societatea civila, fiind un angajament pe care clasa politica si l-a luat in fata acestora. Am reusit, prin adoptarea acestui proiect, sa oferim cetatenilor din afara granitelor aceleasi drepturi cu cei care locuiesc in interiorul tarii. Votul acordat de Camera Deputatilor proiectului votului prin corespondenta reprezinta dovada ca ne pasa de nevoile romanilor, indiferent unde s-ar afla, si ca incercam sa gasim solutii prin care sa venim in intampinarea problemelor acestora.

PNL a vazut ce inseamna cu adevarat sa iti doresti respectarea unui angajament. Cei care se laudau ca vor propune votul prin corespondenta au dat bir cu fugitii.

Ma bucur ca actuala coalitie a reusit sa creeze conditiile necesare pentru exercitarea dreptului la vot al cetatenilor. UNPR va sustine, de fiecare data cand se impune, modernizarea sistemului de vot”.