Nistor: Ministrii sa incerce ca macar o luna sa traiasca din salariul minim, sa vedem daca reusesc!

P1120695

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor apreciaza ca noul proiect al legii salarizarii propus de Guvernul Ciolos “pune Romania pe pauza pana in 2020” din punct de vedere al salarizarii, desi la ora actuala exista mari inechitati, in acest domeniu. Marioara Nistor sustine ca majorarile salariale din sectorul bugetar, “sunt de neacceptat”, fiindca ele sunt foarte mici, iar salariile functionarilor publici raman la un nivel scazut. Parlamentarul brailean mai spune ca ar trebui ca toti ministrii Guvernului Ciolos  sa incerce sa traiasca macar o luna de zile din salariul minim pe economie, ca sa vada daca resuesc acest lucru, si apoi sa ia decizii legate de salarizare: “Am vazut, precum toti romanii, noul proiect al legii salarizarii propus de Guvernul Ciolos, asa cum a aparut el in mass-media. Sincer, primul lucru pe care l-am facut a fost sa incerc sa inteleg principiile dupa care s-a ghidat acest Executiv in conturarea acestui proiect.
Pe scurt, asa cum rezulta din proiectul Guvernului tehnocrat, acesta vrea sa puna Romania pe pauza pana in 2020, lucru de neinteles, in conditiile in care peste tot se spune ca economia merge. In acelasi timp, cei care au avansat acest proiect nu s-au gandit deloc la inechitatile care apar.
In primul rand, asa cum reiese din propunerea Guvernului privind cresterile salariale in sectorul bugetar, acestea sunt de neacceptat, deoarece propune ca in Romania remunerarea fortei de munca sa ramana la un nivel scazut, facand astfel ca decalajele fata de alte tari europene sa ramana la acelasi nivel. Ceea ce pierd din vedere tehnocratii domnului Ciolos este ca in tara noastra sunt foarte multi romani care muncesc pe salariul minim, iar pe acestia trebuie sa ne gandim cum sa ii protejam si sa le asiguram o viata decenta.
Nu putem vorbi de o Romanie puternica cu salarii care stagneaza. Daca vrem sa continuam cu o Romanie ca in tarile din lumea a treia, atunci putem continua pe propunerea Guvernului tehnocrat. Le-as recomanda ministrilor din Cabinetul Ciolos sa incerce ca macar o luna de zile sa traiasca numai din salariul minim, sa vedem daca ei reusesc.
Din pacate, vad ca acest Guvern actioneaza dupa propria sa judecata, fara a exista consultari cu nimeni. Parlamentul a fost ignorat in tot acest proces de realizare a proiectului legii salarizarii, iar dupa reactia sindicatelor pana si acestia au fost dati la o parte de Guvern”.