Nistor: Noi propunem guvernarea orientata spre familii, nu spre indivizi

3ungheni

Presedintele UNPR Braila, deputatul Marioara Nistor, sustine necesitatea unui proiect de tara in care sa se regaseasca teme majore, asupra carora sa se ajunga la un consens cu toata clasa politica romaneasca. Marioara Nistor prezinta, intr-un comunicat dat publicitatii, cele cinci teme majore care se vor regasi in programul national „‎Siguranta si ‎prosperitate pentru Romania” si pe care UNPR le-a lansat, in aceasta saptamana, spre dezbatere publica. Mai concret, cele cinci teme majore se refera la: renasterea nationala, functionarea statului, rolul Romaniei in lume, functionarea economiei si noul stat social.

“La 25 de ani de la Revolutia romana, cand Romania si-a luat, la fel, destinul in propriile maini, este nevoie de un plan de tara, este nevoie ca toate partidele politice sa isi stranga mana intr-un plan de tara. Este nevoie de renasterea nationala, este nevoie de functionarea statului!

Primul punct al planului prezentat de presedintele UNPR, Gabriel Oprea, este cel referitor la renasterea nationala. Acesta este in stransa legatura de valorile familiei. Prin renastere nationala intelegem restabilirea echilibrului demografic, grav afectat in ultimii ani. Prin urmare, ceea ce propunem noi pe scena politica este guvernarea orientata spre familii, si nu spre indivizi. Familia trebuie sa fie unul dintre principalii beneficiari ai politicilor guvernamentale. Renasterea nationala presupune sustinerea familiilor cu copii nu atat prin stimulente directe, cat prin servicii publice de calitate, care sa raspunda nevoilor reale pe care le au parintii.

Functionarea statului, cel de-al doilea punct din planul politic national prezentat de presedintele Gabriel Oprea, se refera la necesitatea unei reorganizari a sistemului public, prin care sa fie asigurate servicii publice functionale si eficiente. Ceea ce ne dorim este ca prin proiectul pe care il propunem, sa aiba loc o regandire a proceselor administrative in asa fel, incat serviciile sa se ridice la nivelul asteptarilor.

In ceea ce priveste cea de-a treia tema, a rolului tarii noastre in lume, UNPR considera ca Romania trebuie sa-si asume mai clar destinul sau istoric in regiune, in special pe relatia cu Republica Moldova.

Functionarea economiei este cea de-a patra tema propusa de UNPR, care in viziunea noastra trebuie sa se centreze pe consolidarea competitivitatii economice nationale. De 25 de ani, toate partidele au vorbit despre economie, au facut promisiuni romanilor, insa rezultatele nu au fost niciodata pe masura asteptarilor. UNPR vrea ca prin planul politic national sa aduca o asumare clara si transanta a interesului national in economie.

Cea de-a cincea tema este legata de noul statut social. Ne dorim ca accentul sa se extinda treptat dinspre protectia de natura materiala, adica de la ajutoarele sociale, catre protectia de natura juridica, in relatiile de munca si in relatiile de natura comerciala. Pe scurt, dorim o restabilire a echilibrului intre angajati si angajatori, intre consumatori si furnizorii de utilitati, intre cei cu venituri mari si cei cu venituri foarte mici”, se arata in comunicatul de presa amintit.