Nistor: Pana la a decide sa construim un nou spital judetean, ar trebui facuta o expertiza tehnica a celui existent

P1100955

Deputatul UNPR Marioara Nistor este de parere ca discutia cu privire la constructia unui nou spital judetean in Braila este una destul de complicata, in care trebuie sa se tina seama de mai multe aspecte, ce tin atat de oportunitate, cat si de costuri. Nistor admite ca sunt multe de rezolvat pe partea de infrastructura la o cladire care are 35 de ani vechime, asa cum se plangea managerul Spitalului Judetean, Mihail Iugulescu – ce a avansat si ideea construirii unui spital nou, ca fiind cea mai buna optiune. Pe de alta parte, insa, deputatul UNPR crede ca starea actuala a cladirii Spitalului Judetean nu este atat de grava, incat sa se puna problema construirii unuia nou, mai ales avand in vedere si sumele necesare: “Consider ca unitatile spitalicesti din tara trebuie sa indeplineasca anumite standarde si conditii pentru a functiona. Sunt de parere ca la Braila, prin investitiile efectuate in dotarea cu echipamente moderne, Spitalul Judetean poate asigura un nivel optim de tratare a pacientilor. Varianta construirii unui nou spital judetean recunosc ca este o noutate. Nu am mai auzit aceasta solicitare venita din partea cuiva din conducerea unitatii. De asemenea, din ceea ce cunosc, nici nu s-a pus problema ca de vina ar fi cladirea pentru diversele situatii neplacute din cadrul spitalului. Totusi, pana la a decide sa construim un nou spital, ar trebui sa existe o expertiza tehnica a cladirii si o evaluare din partea institutiilor abilitate in acest sens. La fel ca multi braileni, si eu imi doresc sa avem inca un spital in orasul nostru, care sa fie la cele mai inalte standarde, insa trebuie sa avem in vedere si costurile pe care le implica un asemenea proiect, dar si oportunitatea.

Totodata, din ceea ce am vazut in presa cu privire la amenda primita de Spitalul Judetean, nu vorbim de deficiente de infrastructura. Cred ca o mai buna ingrijire a Spitalului Judetean, cu o responsabilizare mai mare a personalului, ar putea sa conduca la solutionarea problemelor ridicate de catre inspectorii care au amendat spitalul”.

Amintim ca amenda de 15.000 lei primita recent de Spitalul Judetean viza doar partea de igiena si curatenie, insa echipa de control venita de la Ministerul Sanatatii a verificat mai multe aspecte, iar rezultatul final va fi prezentat in circa o luna.