Nistor: Scoala nu mai poate fi considerat un spatiu care ofera siguranta copiilor nostri

mn4

Deputatul UNPR Marioara Nistor se arata ingrijorata de informatiile prezentate intr-un raport al activitatii politistilor braileni in cursul anului 2015, cu privire la infractiunile inregistrate in scoli sau in imediata apropiere a acestora. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Nistor scrie ca aceste date indica faptul ca “scoala nu mai poate fi considerat un spatiu care ofera siguranta si confort copiilor”, ci un loc in care infractiunile sunt “ceva obisnuit”: “Din diverse motive, asa cum arata raportul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, scoala nu mai poate fi considerat un spatiu care ofera siguranta si confort copiilor nostri. Scoala de astazi a devenit un loc in care savarsirea infractiunilor este ceva obisnuit. In orice comunitate civilizata, educatia reprezinta o prioritate, iar asigurarea unei bune desfasurari a procesului de invatare este o componenta de baza. Ca simpli cetateni, parlamentari sau alesi locali, trebuie sa tragem un semnal de alarma in vederea readucerii invatamantului brailean pe fagasul normalitatii.
Implicarea este cel mai eficient instrument de a repara orice lucru! Parintii trebuie sa constientizeze ca doar scoala le poate asigura un viitor prosper copiilor lor; elevii trebuie sa stie ca scoala nu este doar o suma de reguli si cerinte, ci o suma de valori si principii care se acumuleaza doar o data in viata; cadrele didactice trebuie sa-si implineasca menirea de parinti spirituali si mentori, sa-si foloseasca vocatia spre a strarni setea de cunoastere iar noi, ceilalti membri ai societatii, trebuie sa veghem ca aceasta celula vitala sa nu corodeze in timp, spatiu, principii, orgolii, nevoi…
Toate aceste lucruri nu inseamna decat implicare si responsabilitate din partea noastra a tuturor! Ca deputat, m-am implicat pe cat am putut si prin intermediul instrumentelor pe care le-am avut la indemana pentru a semnala deficientele invatamantului brailean, dar si pentru a gasi solutii la toate aceste probleme. Asumarea responsabilitatii de catre fiecare dintre noi este esentiala, deoarece numai asa putem asigur un mediu sigur si prosper, in care copiii nostri sa se dezvolte”.