Nistor: Sper ca odata cu promulgarea noii legislatii, situatii precum cea a Padurii Stejarul sa nu se mai repete

10153857_1694082740877104_8032426273783620501_n

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor considera ca protejarea padurilor si stoparea jafului care a avut loc in ultimii ani in acest domeniu ar trebui sa fie o prioritate pentru autoritatile nationale si locale. Marioara Nistor precizeaza intr-o postare pe o retea de socializare ca in declaratia politica sustinuta in aceasta saptamana in Camera Deputatilor a vorbit exact despre acest lucru. Parlamentarul UNPR apreciaza ca fiind extrem de benefica recenta promulgare a legii prin care defrisarile ilegale de paduri pe suprafete mai mari de un hectar sunt considerate o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale si isi exprima speranta ca odata ce aceasta a intrat in vigoare, sa nu mai apara nicaieri situatii precum cea de la Braila, unde investitori privati au vut sa defriseze 13 ha de padure, ca sa ridice un complex social-sportiv: “Din punctul meu de vedere, este o decizie care vine in apararea padurilor tarii noastre, cele pe care le mai avem, contribuind in acelasi timp si la stoparea jafului ca in codru. In acelasi timp, consider ca prea putin s-a discutat despre acest subiect in spatiul public, avand in vedere efectele pozitive pe care le-ar putea avea pentru Romania si pentru mediul inconjurator.
Padurea reprezinta aurul verde al Romaniei, o resursa esentiala pentru tara noastra, dar care in ultimii 25 de ani s-a redus simtitor. Avem obligatia de a nu lasa aceasta comoara a Romaniei prada celor care urmaresc inavutirea si interesul personal, ci trebuie sa o tratam cu atentia cuvenita.
Sper ca odata cu promulgarea legii de catre presedintele Klaus Iohannis, situatii precum cea a Padurii Stejarul din Braila sa nu se mai repete, deoarece este anormala scoaterea din fondul silvic a suprafetei de 13 hectare de padure pentru a o pune la dispozitia unor intreprinzatori dornici de profit cu orice pret. O astfel de actiune, daca ar fi avut loc, ar fi reprezentat o crima impotriva naturii, pe langa impactul pe care o defrisare de asemenea proportii il are asupra calitatii vietii.
Totusi, ma bucur ca in situatii precum cea a Padurii Stejarul, vointa cetatenilor si determinarea lor au facut ca acest colt de natura sa ramana intact. Eforturile depuse de braileni pentru a stopa defrisarea padurii si-au produs efectele, iar Padurea Stejarul va ramane acolo unde ii este locul.
Ar fi bine daca toata lumea ar constientiza importanta pe care padurea o are pentru mediul in care traim. Defrisarea acestui patrimoniu natural doar pentru a satisface interesele unora nu este o solutie”.