Nistor: Vrem medici, profesori, functionari competenti? Primul pas e sa ii platim cum se cuvine

11270347_1603011336650912_951283985942456710_o

Deputatul UNPR de Braila Marioara Nistor sustine ca este nevoie urgenta de o lege a salarizarii unitare, care sa duca la “recalibrarea” sistemului de salarizare din sectorul bugetar. Intr-o postare facuta  pe o retea de socializare, Marioara Nistor scrie ca de aceasta lege depinde foarte mult cresterea calitatii serviciilor publice furnizate catre cetateni si reducerea riscului coruptiei: “Pentru a avea un sistem public eficient, avem nevoie ca angajatii sa fie remunerati corelat cu responsabilitatile indeplinite si de o maniera care sa incurajeze performanta. Este necesara introducerea unui sistem unic de referinta, astfel incat toti angajatii din sectorul public sa fie platiti in mod corect si echilibrat, eliminandu-se disparitatile din prezent.
Alaturi de colegii mei, am sustinut ca este nevoie de o crestere a salariilor din sectorul public. Sunt multi salariati in sistemul de stat care isi fac munca in mod impecabil, avand venituri foarte mici, insa aceasta nu este o situatie cu care sa ne mandrim. Acesti oameni trebuie sa plece acasa multumiti, dupa ce iau salariul lunar, nu ingrijorati, gandindu-se ce vor pune pe masa maine sau poimaine.
Vrem medici dedicati, profesori buni, functionari competenti? Primul pas este sa ii platim cum se cuvine. Trebuie sa ii motivam financiar si sa le recunoastem meritele profesionale.
Am sustinut necesitatea implementarii cat mai rapide a unei legi a salarizarii unitare pentru a indrepta deficientele din sistem. Sper ca actualii guvernanti sa grabeasca acest proiect de lege, iar pana la finalul sesiunii parlamentare de primavara sa avem o lege a salarizarii unitare”.