NITA: A INCEPUT DEFRISAREA TERENULUI UNDE SE VOR CONSTRUI PILONUL SI RAMPA DE URCARE A PODULUI PESTE DUNARE

Deputatul Nicu Nita (PSD) spera ca demersurile facute in ultima perioada in legatura cu proiectul podului suspendat peste Dunare i-au convins chiar si pe cei mai sceptici dintre braileni ca acest obiectiv se va construi si ca nu este vorba despre promisiuni desarte.

Nita intelege ca unii braileni au avut  mari dubii in legatura cu constructia podului peste Dunare, dat fiind ca despre acest proiect de discuta de foarte mult timp, insa spune ca de data aceasta, chiar se va realiza: “Asa cum PSD a promis in campania electorala, podul peste Dunare intre Braila si Tulcea se va face. Fostul prim ministru Mihai Tudose, colegul nostru, are un merit important in acest sens, legat de semnarea contractului dintre asocierea italo-japoneză “Astaldi” – “IHI Infrastructure Systems” si Compania Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru realizarea acestei investitii.

Proiectul este gata, despagubirile pentru terenurile expropriate sunt in grafic, cererea de finantare a fost transmisa la Bruxelles, iar la Braila se va incepe organizarea de santier. La primavara, de cum va permite vremea,  excavatoarele vor incepe sa lucreze, iar in aceste zile, pe malul brailean se defriseaza padurea din zona in care se vor construi pilonul podului si rampa de urcare (vezi foto). E vorba de un prim lot de aproape 4 ha, dupa care se va mai defrisa inca un lot de 1,5 ha. Cred ca acum s-a convins toata lumea ca nu sunt vorbe in vant, ci chiar se construieste podul”.