NITA: ESTE FOARTE NECESARA INFIINTAREA UNEI AGENTII DE CALITATE SI PROMOVARE A ALIMENTULUI ROMANESC

Presedintele Bio Romania, Marian Cioceanu, s-a declarat zilele trecute foarte multumit de faptul ca a intrat in procedura parlamentara de aprobare Legea de infiintare a Agentiei de Calitate si Promovare a Alimentului Romanesc.

In acest context, l-am intrebat pe parlamentarul brailean Nicu Nita (PSD), membru al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, cat de necesara este o astfel de agentie.

Nita a comentat: “Este foarte necesara infiintarea unei Agentii de Calitate si Promovare a Alimentului Romanesc, avand in vedere faptul ca in magazine sunt unele alimente care numai sanatoase nu sunt.

O parte dintre acestea sunt importate si din diverse motive, trec prin vama fara sa fie depistate si oprite. De altfel, au si existat discutii in trecut in legatura cu faptul ca unele dintre produsele alimentare livrate in Romania de diverse  firme – unele foarte cunoscute – difera foarte mult, ca si calitate, de produsele similare livrate in alte tari din Europa. Intr-un fel sau altul, ar trebui sa ne asiguram ca produsele alimentare straine care intra in tara au o calitate corespunzatoare si ca nu ne sunt servite pe post de hrana toate gunoaiele din Europa si nu numai.

Pe de alta parte, exista insa probleme si cu unele dintre alimentele produse in tara si stim cu totii ca uneori se intampla ca una sa scrie pe eticheta si cu totul altul sa fie continutul produsului respectiv, fie ca e vorba de carne, de produse lactate sau de alt gen de alimente. De aceea, este necesar sa se ia toate masurile posibile pentru o verificare cat mai atenta a produselor pe care le consumam, astfel incat sa avem garantia ca ele sunt sanatoase, ca ceea ce scrie pe eticheta corespunde cu ceea ce mancam, nu sa credem ca am cumparat ceva  si de fapt, sa fie niste produse pline de E-uri si de tot felul de pigmenti care ne afecteaza sanatatea. In plus, este de dorit sa fie promovate produsele alimentare care sunt intr-adevar de calitate, pentru ca noi sa fim niste clienti informati si sa putem face cele mai bune alegeri, cand e vorba de hrana noastra”.