NITA: EU MA LUPT DE VREO 15 ANI SA FAC UN DEPOZIT DE LEGUME – FRUCTE LA UNIREA

Deputatul brailean Nicu Nita (PSD) declara ca proiectul infiintarii unor centre de colectare si depozitare a legumelor, fructelor si florilor – pentru care liberalii au cerut alocarea unor fonduri in bugetul CJ pe acest an – nu este initiativa PNL, ci este o promisiune electorala a social-democratilor.

Nita – care, printre altele, se ocupa si de legumicultura – este convins de faptul ca astfel de centre sunt foarte folositoare, mai ales pentru producatorii care au suprafete mari de teren si recolteaza cantitati mari de legume sau fructe. Deputatul ne-a declarat ca personal si-a dorit sa acceseze fonduri europene pentru constructia unui astfel de centru de depozitare, insa de 15 ani n-a reusit sa obtina in concesiune de la Primaria din Unirea terenul pe care sa se construiasca acest centru: “Nu este initiativa liberalilor, este si in programul nostru de guvernare sa infiintam astfel de centre in zone precum Unirea, Movila Miresii, Vadeni. Eu ma lupt de vreo 15 ani – daca nu si mai mult – la Unirea, acolo unde am eu o suprafata de pamant pe care cultiv legume, sa imi concesioneze un teren Primaria, sa fac un depozit de legume – fructe, cu fonduri europene”.

Deputatul Nicu Nita a mai precizat ca la Comisia de agricultura, din care face parte, se lucreaza la un proiect prin care sa se creeze cadrul legal pentru cei care cumpara produsele agricole en gros direct din camp, de la producator: “Noi la Comisia de agricultura, lucram la un proiect de lege prin care vrem sa-i autorizam si pe acestia, sa cumpere marfa direct de la producator. Spre exemplu, sunt batrani la tara care cultiva suprafete mici de teren pe care le au si nu toti isi doresc sa vina in piata, la oras si sa stea la taraba, ca sa-si vanda marfa. Ei sunt multumiti daca vine cineva si le cumpara toata marfa direct de pe lotul lor de teren, si astfel nu mai trebuie sa vina sa stea zile sau saptamani in piata, ca sa vanda cu kilogramul”.