NITA – NU MI SE PARE CORECT: DUPA CE IN TRECUT AI PRIMIT 800.000 LEI DE LA PRIMARIE, CA SA-TI DESFASORI ACTIVITATEA SPORTIVA, AJUNGI ACUM SA ARUNCI CU NOROI IN ACEEASI PRIMARIE

Deputatul Nicu Nita (PSD) considera ca nu este corecta atitudinea reprezentantilor unor cluburi sportive brailene care arunca in ultima perioada cu noroi asupra administratiei locale, pe motiv ca nu aloca suficiente fonduri cluburilor respective, iar acestea sunt in criza financiara. Nita – care este si prim-vicepresedinte al Federatiei Romane de Motociclism – considera ca persoanele din conducerile cluburilor sportive private trebuie sa inteleaga ca Primaria si CJ pot sa acorde finantare sportului, in anumite limite legale, insa nu au obligatia sa acopere din bani publici cea mai mare parte a cheltuielilor cluburilor respective.

Ca atare, spune parlamentarul brailean, nu este in regula ca tu, reprezentant al unui club sportiv privat, sa arati cu degetul inspre Primarie sau CJ, fiindca nu-ti ajung banii – aluzia fiind la presedintele ACS Cuza Sport Braila, Mircea Totolici, care l-a criticat in termeni duri pe primarul Marian Dragomir (PSD): “In primul rand, vreau sa spun ca orice club sportiv privat – inclusiv cele organizate ca ONG-uri – trebuie sa se organizeze in asa fel, incat sa-si gaseasca finantare pentru activitatile pe care le desfasoara. Autoritatile publice nu au o obligatie legala sa aloce bani publici tuturor cluburilor private, pentru ca acestea sa functioneze asa cum si-au propus patronii sau reprezentantii acelor cluburi. Este adevarat ca autoritatile locale pot aproba astfel de finantari pentru activitati sportive, dar numai daca se indeplinesc anumite conditii legale si in limita sumelor disponibile in bugetele locale. Si se stie ca la Braila, an de an, s-au alocat astfel de fonduri si de catre Primarie, dar si de catre Consiliul Judetean.

Numai din partea Primariei municipiului, din cate am citit in presa, s-au acordat in ultimii 2 ani si jumatate aproape 1 milion de euro pentru sustinerea sportului local, bani de care au beneficiat mai multe discipline sportive. Dar asta nu inseamna acum ca Primaria si CJ sunt obligate sa asigure tuturor cluburilor private din judet cea mai mare parte a sumelor necesare pentru a-si desfasura activitatea. Nu au cum, nu sunt suficienti bani pentru asa ceva!

In aceste conditii, nu mi se pare corecta atitudinea reprezentantului clubului Cuza Sport, care l-a atacat in mai multe randuri pe domnul primar Dragomir; dupa ce ani la rand ai primit finantari din bani publici, ajungi sa arunci cu noroi in Primarie si sa vorbesti despre faptul ca cineva de acolo ar fi vinovat pentru <<distrugerea sportului brailean>>… Hai sa fim seriosi! Totusi, acest club a primit de la Primarie 789.000 de lei in mandatului domnului primar Dragomir – cel putin asa am inteles dintr-o declaratie pe care a dat-o dansul presei. Este o suma importanta de bani! Cat timp Cuza Sport a incasat acei bani, domnul primar a fost bun si acum, asa, deodata, nu mai e bun? Nu mi se pare corect sa ai o astfel de atitudine… ”.