Niță: PSD a propus în Comisia pentru agricultură suplimentarea bugetului MADR cu un miliard de lei, pentru plata despăgubirilor pentru secetă aferente anului trecut

Comisia pentru agricultură din Camera Deputaților a discutat ieri un amendament la Legea Bugetului de stat, cu privire la suplimentarea cu un miliard de lei a bugetului alocat anul acesta Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), banii urmând să fie folosiți pentru plata despăgubirilor pentru secetă aferente anului trecut.

Amendamentul a fost prezentat de președintele comisiei amintite, deputatul Adrian Chesnoiu (PSD), care le-a solicitat celorlalți membri ai comisiei să-l susțină la vot.

Amendamentul a fost formulat după ce Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis o scrisoare deschisă președinților Comisiilor pentru agricultură din Parlament, în care solicita amendarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 prin includerea la plată a sumei reprezentând despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamități naturale în agricultură.

Deputatul brăilean Nicu Niță (PSD), membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, ne-a declarat: „Amendamentul discutat ieri în Comisie a fost propus de PSD, prin colegul meu, deputatul Adrian Chesnoiu. După cum am mai spus, aici este vorba despre soarta agricultorilor, care fără aceste despăgubiri riscă să ajungă la faliment. Și nu e vorba de câțiva agricultori care ar fi afectați, e vorba de marea majoritate! Distrugem și agricultura, singura care a mai mers cât de cât «normal» în ultimul an, în care cam tot restul s-a închis?

Nu este posibil să amâni atâta timp plata acestor despăgubiri care reprezintă o gură de oxigen pentru agricultori! Acest amendament nu este un moft, ci vizează o problemă de importanță majoră pentru țară.

Din ceea ce s-a declarat la comisie, UDMR va mai analiza chestiunea și vor decide cum vor vota, iar liberalii au lăsat de înțeles că PNL nu va susține la votul final amendamentul”.