Noi amenzi, în urma controalelor făcute la instituțiile publice și firmele care depozitează, distribuie și comercializează carburanți, lubrifianți și GPL

În perioada 25 septembrie – 1 octombrie, la nivelul județului Brăila au fost efectuate un număr de 16 controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL).

Potrivit unui comunicat dat publicității de Prefectura Brăila, în urma acestor verificări au fost dispuse 19 măsuri de remediere a deficiențelor sau disfuncționalităților și neregulilor constatate. De asemenea au fost aplicate 6 amenzi, în valoare totală de 167.500 lei.

Amenzile au fost aplicate astfel:

*Comisariatul Județean Brăila al Gărzii Naționale de Mediu – 3 amenzi, în cuantum de 110.000 lei, pentru lipsa autorizației de mediu și nerespectarea prevederilor autorizației de mediu;

*ISU Dunărea Brăila – 3 amenzi, în cuantum de 57.500 lei, pentru continuarea activității fără autorizație de securitate la incendiu, nerespectarea distanței de siguranță față de SKID-ul GPL, depozitarea necorespunzătoare a unor materiale combustibile.