Noi dezvaluiri privind implicarea lui Stancu in finantarea ilegala a campaniei prezidentiale a lui Geoana

ff4

O noua belea, pe capul fostului presedinte al Consiliului Judetean Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu. In conditiile in care situatia sa juridica este si asa destul de complicata, fiind judecat sub control judiciar pentru infractiuni de coruptie, Stancu a avut parte de o noua surpriza neplacuta.  Este vorba despre dezvaluiri compromitatoare facute de colegul sau de partid,  fostul senator Viorel Hrebenciuc, care a dat procurorilor DNA noi detalii despre dedesubturile finantarii ilegale a campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana.

Potrivit ziarului “Evenimentul zilei”, Hrebenciuc a facut dezvaluiri incendiare despre rolul miliardarului Ioan Niculae, dar si despre fostul presesdinte PSD Braila, Gheorghe Bunea- Stancu, banuit de anchetatori ca fiind omul din spatele finantarii ilegale a campaniei electorale amintite. Astfel, sustine sursa citata, “in dosarul finantarii campaniei lui Mircea Geoana, procurorii DNA au investigat o finantare de 700.000 de lei, circa 150.000 de euro, data de Ioan Niculae catre PSD. Suma totala trebuia sa fie de un million de euro, iar partenerul de discutii cu miliardarul era Bunea-Stancu. Banii au fost dati folosindu-se drept paravan un contract parafat intre societatea controlata de Ioan Niculae – Interagro – şi firma Insomar. Acest contract a fost incheiat pentru servicii fictive, tocmai pentru a se crea o acoperire aparent legala destinatiei reale a sumelor de bani, şi anume finanţarea unui partid politic cu incalcarea dispoziţiilor legale.

Detaliile sponsorizarii PSD apar intr-o discutie dintre Niculae si Bunea-Stancu: „Stanele, du-te la Geoana şi spune- i: «Am vorbit cu Ioan Niculae, mi-a zis ca da un milion de euro, dar ca ma roaga sa nu spun ca ala e de la noi pentru … Ca tu l-ai delegat pe Hrebenciuc sa se ocupe de…»“. „Mai, zic: «Eu pot sa dau un milion de euro pentru PSD. Dar trebuie sa ştie cat mai puţine persoane. Ştii tu (Viorel Hrebenciuc, nota DNA) şi Ionuţ Costea, care nu ştie decat ca m-am intalnit cu el. El nu trebuie sa spuna. Atata dau»”, arata Niculae.

Miliardarul i-a confirmat lui Bunea-Stancu ca deja a dat o parte din aceşti bani, <<din care 700… 7 miliarde (lei vechi, nota DNA) i-am dat ieri, i-am platit ieri…..>>. DNA a aratat ca, in schimbul banilor, Niculae voia sa-i fie numiti oameni in functii cheie la Ministerul Economiei, Romgaz si Transgaz.

Gheorghe Bunea- Stancu, Ioan Niculae si alti doi complici (Gheorghe Teodorescu – actionar Insomar si Viorel Barac-director Interagro) au fost trimisi in judecata pe 10 ianuarie 2012. Pe 20 noiembrie 2013, cei patru au fost achitati de magistratul Olimpiea Creteanu, de la Judecatoria Sectorului”.