Noi reglementări privind sumele forfetare destinate acoperirii cheltuielilor de cazare a străinilor sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina

Prefectura Brăila informează că începând cu data de 1 mai 2023 cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite proveniți din zona conflictului armat din Ucraina pot beneficia de sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferențiat, respectiv de 750 lei/lună pentru persoana singură și 2.000 lei/lună pentru o familie, precum și o sumă pentru acoperirea cheltuielilor de hrană în cuantum de 600 lei/lună pentru fiecare persoană.

Persoanele pot primi sume forfetare pentru cazare și hrană cu condiția să dețină document de protecție temporară și cont bancar deschis în România.

Gazdele refugiaților ucraineni au în continuare dreptul să primească sumele care le sunt datorate pentru cazare și hrană până la data de 30 aprilie.

Actul normativ precum și modelele de cerere se regăsesc în limbile română și ucraineană la adresa: http://www.dsu.mai.gov.ro/informatii-despre-programul-de…/